Nenad Bjelica: Valjda smo samo Mance i ja vjerovali da on može biti bitan za nas!

Nedjelja, 27. veljače 2022. 20:56 Napisao/la  SC

Malo ćemo se osvježiti, vjerujem da ćemo u nastavku sezone biti dobri. Apsolutno vjerujem da ćemo biti prvaci, to je klupski cilj, kaže trener Dinama Željko Kopić.

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 Antonio Mance dvaput zaredom osigurao je Osijeku pobjede, oba puta ušao je s klupe kao joker, prvo je sudačkoj nadoknadi postigao odlučujući pogodak protiv Istre 1961, a onda je protiv Dinamo postigao jedini pogodak:

- Valjda smo samo on i ja vjerovali da on može biti bitan za nas. Imao je peh, igrao je dobro, imali smo više napadača i odlučili smo se na posudbu, bilo je tada puno interesa za njega. Ali, kad se pojavila mogućnost da ga se vrati, nazvao sam ga video-pozivom da vidim ima li taj žar u očima, vidio sam da on to ima i odmah ga vratio natrag, kazao je Nenad Bjelica nakon pobjede protiv Dinama.

- Čestitao bih svojim igračima i navijačima na velikoj podršci. U izjednačenoj utakmici iskoristili smo grešku Dinama i pobijedili. Možda smo mi uložili malo više energije, oni nam nakon Seville nisu mogli toliko parirati. Sretni smo zbog pobjede, ali ovo je samo momentalna situacija. Dinamo ima utakmicu manje, još se puno toga može dogoditi... Igrali smo u 5-4-1, Dinamo u 3-5-2, htjeli smo se zgusnuti, znali smo da Dinamo ima sjajne igrače, da ima Oršića i Petkovića i tu biti gusti. Pokazujemo da možemo u derbijima. Važno je osvajati bodove, mi smo tu dosta dobri. Ali treba nastaviti, ovo je tek početak. Ima još 11 kola do kraja sezone, bit će jednako teško kao i u ovih 25 kola do sada, zaključio je trener Osijeka koji je preuzeo vodstvo na ljestvici.

- Kontrolirali smo utakmicu kroz prvo poluvrijeme. U drugom sam osjetio da smo počeli padati. Pokušali smo Andrićevim ulaskom nešto napraviti. Imali smo neke situacije u kojima smo trebali bolje reagirati. Primili smo pogodak, treba Osijeku čestitai na pobjedi. Imali smo nekakvih par situacija, baš je u detalju utakmica otišla na drugu stranu. Moji igrači su išli punom snagom. Osijek je iskoristio svoju prilku, to je to... Odlučio se Osijek na 5-4-1 kako bi osvajao lopte u sredini. Mi smo u prvom poluvremenu držali sutaciju, htjeli smo u drugom pojačati pritisak, nismo uspjeli. Oršić je osjetio slabost pa smo ga zamijenili, rekao je već da se ne osjeća dobro. Moramo biti maksimalni, pravi i u nastavku sezone. Sada nemamo europskih utakmica. Malo ćemo se osvježiti, vjerujem da ćemo u nastavku sezone biti dobri. Apsolutno vjerujem da ćemo biti prvaci, to je klupski cilj, kazao je trener Dinama Željko Kopić.

Tablice omogućuje Sofascore