Nenad Bjelica dokazao da je bio i ostao lojalan član korporacije!

Subota, 25. prosinca 2021. 19:25 Napisao/la  Igor Vranić

Nakon utakmice na Rujevici trener Osijeka izravno prozvao Zdravka Mamića i Damira Miškovića za udruživanje protiv Osijeka

Nenad Bjelica i Zdravko Mamić
Nenad Bjelica i Zdravko Mamić

 Petar Bočkaj novi je igrač Dinama!

Osijek je nakon prvoga dijela sezone stožernog igrača prodao izravnom konkurentu za naslov prvaka, Dinamo, Rijeka i Osijek imaju isti broj bodova (40) uoči nastavka sezone.

Bočkajev transfer postao je presedan u sportskoj politici osječkog kluba otkada je mađarski kapital ušao u hrvatski nogomet.

Nije tajna da osječki klub uspon duguje ekspanzionističkoj politici mađarskog premijera Viktora Orbana, do sada se činilo da su mađarska ulaganja neovisna od središnjice HNS-a.

Budući da sportsku politiku osječkog kluba personificira Nenad Bjelica, dojam da je Osijek financijski dovoljno snažan promijeniti odnose u hrvatskom nogometu nikada nije zaživio.

Krajem prošle sezone Bjelica je Dinamo i Rijeku javno prozvao zbog korporativnog nogometa, što god to značilo.

Nakon utakmice na Rujevici trener Osijeka izravno je prozvao Zdravka Mamića i Damira Miškovića za udruživanje protiv Osijeka, što je izazvalo veliku medijsku pažnju.

 - Igrali ste za korporaciju, a ne za sebe. Pi*** vam strinina, da vam pi*** strinina! Je*** vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali, izjavio je Bjelica je nakon utakmice na Rujevici.

Indikativno je sljedeće!

Prvo, budući da je Bjelica radio za Mamića (Dinamo) i Miškovića (Spezia), njegove tvrdnje o korporativnom nogometu u razvijenim europskim državama sigurno bi izazvale reakciju financijske policije.

Ako ništa, državno odvjetništvo barem bi pokušalo provjeriti tržišnu vjerodostojnost transfera nakon što je Zdravo Mamić prošle zime javno rekao da je Dinamo potrošio 10 mil. eura da bi spasio hrvatske klubove među kojima su bili Rijeka, Šibenik, Lokomotiva...

Naravno da je izostala intervencija države, korporativni nogomet još uvijek je neodraslo čedo Zdravka Mamića koji izravno određuje poredak u hrvatskom nogometu.

Drugo, svima je jasno da prodaja Petra Bočkaja nema veze s izvornim sportskim postulatima, koji se prema definiciji ne mogu dokazati.

Nenad Bjelica prodajom najboljega igrača Osijeka samo je dokazao da je bio i ostao lojalan član korporacije!

Tablice omogućuje Sofascore