NATKO RAČKI Ne dajem puno šanse Hajduku u današnjoj utakmici protiv Rijeke, mislim da će prvenstvo danas biti odlučeno!

Nedjelja, 08. svibnja 2022. 12:25 Napisao/la  Igor Vranić

Rijeka je bolje posložena, ali su je dva kiksa koštala da više nisu u igri za prvaka, što se nitko nije nadao, kaže bivši igrač Rijeke i Hajduka

Natko Rački
Natko Rački

Natko Rački jedini je riječki nogometaš koji je osvojio zadnju titulu prvaka za Hajduk, Rački je u sezoni 2004/05 postigao 11 pogodaka za tadašnjeg prvaka.

Nogomet je počeo igrati na Kantridi, Rački se tijekom karijere razvijao kao izraziti gol-igrač, koji je 2003. godine otišao iz Rijeke u kojoj ga nisu pretjerano forsirali iako je u 55 utakmica postigao 22 gola.

Rijeka i Hajduk danas (17) igraju utakmicu koja ima veću važnost za goste:

- Dva vezana poraza od Dragovoljca i Goricu izbacila su Rijeku iz utrke za prvaka, što ih je malo poljuljalo. Sada su se vratili, odigrali su odličnu utakmicu protiv Osijeka prema naprijed i nazad, dali su tri gola Osijeku koji inače prima malo golova. Rijeka danas igra utakmicu bez opterećenja, Hajduk s druge strane nema izbora.

Je li Hajduk kvalitetniji od Rijeke kao što ukazuje ljestvica?

- Ne bih rekao da je kvalitetniji! Rijeka ima puno kvalitetnijeg trenera, ali nema širinu u rosteru! Hajduk ima širi izbor, Rijeka ne može puno mijenjati u rotaciji. Rijeka je bolje posložena, ali su je dva kiksa koštala da više nisu u igri za prvaka, što se nitko nije nadao.

Ako danas ne pobjedi, Rijeka prvi put otkada se igra Liga 10 sezonu može završiti iza Hajduka?

- Hajduk zadnjih sezona nije imao što tražiti u utakmicama protiv Rijeke, ove sezone Rijeka je također bila uspješnija, izgubila je u zadnjim minutama utakmicu na Rujevici. Osim toga, liga je ove sezone kvalitetnija, ostale su se momčadi približile, ne možeš više nikoga lako dobiti, puno je zanimljivije. Međutim, Rijeka se pred kraj sezone vratila u formu, ne dajem puno šanse Hajduku u današnjoj utakmici.

Danas igraju Dinamo i Osijek?

- Dinamo će u današnoj utakmici sve riješiti, mislim da će prvenstvo danas biti odlučeno. Osijek je pao, nema igre, poljuljani su, čitamo da imaju problema u klubu, imat će posla tijekom ljetnih mjeseci, uprava i trener.

 

Tablice omogućuje Sofascore