Prva HNL: Nayir Umut spasio Hajduk od poraza od Slaven Belupa pogotkom u 96. minuti

Srijeda, 07. travnja 2021. 20:16 Napisao/la  Toni Bilić

Slaven Belupo od 42. minute igrao s igračem više, Marko Livaja opet dokazao klasu dvjema asistencijama za dvostrukog strijelca

Prva HNL: Nayir Umut spasio Hajduk od poraza od Slaven Belupa pogotkom u 96. minuti

Prva HNL - 21. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:2

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja:

Sudac: Damir Pečarić (Zagreb) 5

VAR sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Umut (22), 1:1 Krstanović (66), 1:2 Krstanović (69), 2:2 Umut (90+6)

Žuti kartoni: Fossati (Hajduk), Božić, Lulić, Goda, Krstanović, Julardžija, Bosec, Paracki (Slaven Belupo)

Crveni karton: Nihad Mujakić (42, udaranje igrača)

HAJDUK: Kalinić 5,5, Simić 5, Dimitrov 5, Mujakić 5, Todorović 6 (od 62. Vušković 6), Fossati 5,5, Atanasov 5, Čolina 5, Kačaniklić 5 (od 77. Ljubičić - ), Livaja 7, Umut 7,5.

SLAVEN BELUPO: Filipović 7, Bosec 6, Božić 6,5, Paracki 6,5, Prce 6, Goda 7 (od 83. Leyton - ), Lulić 5,5 (od 46. Julardžija 6), D.van Bruggen 6, Glavčić 6,5, Knoll 6 (od 90. Delić -), Krstanović 8 (od 79. Iličić - ).

Hajduk je pogotkom Umuta u 96. minuti izbjegnuo poraz od Slavena Belupa, koji je od 42. minute igrao na Poljudu s igračem više.

Susret je bio podjednako važan za obje momčadi, Hajduku za nastavak borbe za Europu, gostima za prvoligaški ostanak.

Bijeli su ušli u dobru seriju, u posljednjih šest dvoboja ostvarili su pet pobjeda i jedan neodlučni ishod i to protiv Gorice na gostovanju.

Gosti već devet uzastopnih utakmica ne znaju za pobjedu.

Prvu pravu priliku u 19. minuti nisu iskoristili gosti, nakon kornera sa desne strane nekadašnji hajdukovac Prce promašio je loptu, bio je udaljen 4-5 metara od vratiju Kalinića.

Domaćini su došli u vodstvo golom Umuta u 22. minuti.

S desnog boka ubacio je, a tko drugi nego Livaja, turski napadač u bijelom dresu majstorski je reagirao, iz blizine je loptu poslao u mrežu Filipovića.

Zakuhalo je u 40. minuti između Mujakića i Lulića, epilog svega je crveni karton za domaćeg stopera dok je gostujući igrač „nagrađen“ žutim kartonom.

Do kraja prvog dijela ponovno je na sceni bio Livaja, ubacio je sa desne strane loptu prema Atanasovu na 4 metara od gola gostiju, Bosec je uspio krajnjim naporom izbaciti loptu korner.

Brojčanu prednost gosti su materijalizirali u 66. minuti.

Goda je s lijevog boka ubacio u kazneni prostor, "crna mačka" za Hajduk, Ivan Krstanović, sjajno je reagirao, iz blizine je skrenuo loptu koja je završila u mreži Kalinića.

Samo tri minuta kasnije Krstanović je ponovno potvrdio koliko mu Hajduk "leži".

Pucao je s nekih dvadesetak metara, lopta je pogodila Dimitrova, promjenila je smjer, prevarila je Kalinića i završila u mreži.

Zanimljivost je da je Krstanović zabio Hajduku za sve momčadi za koje je nastupao u HNL-uu ukupno 16 golova!

U sudačkoj nadoknadi domaćini su ipak stigli do poravnanja, Fossata je izveo slobodni udarac, Livaju je petom pronašao Umuta, koji s desetak metara šalje loptu u mrežu gostiju.

Tablice omogućuje Sofascore