Prva HNL: Nakon Rijeke i Osijek propustio prigodu zasjesti na vrh

Nedjelja, 13. ožujka 2022. 19:02 Napisao/la  SC

Šokantna utakmica polufinala kupa očito je ostavila traga i kod Rijeke i kod Osijeka, obje momčadi pokazale su puno manje nego li se od njih to očekivalo

Ivica Ivušić
Ivica Ivušić Foto: Screenshot

Nakon što su nogometaši Rijeke propustili prigodu zasjesti na vrh Prve HNL, 27. kolo neće po dobrom u sjećanju ostati niti nogometašima Osijeka, koji su propustili prigodu pobjedom nad Goricom u Gradskom vrtu preskočiti Dinamo na vrhu ljestvice.

Šokantna utakmica polufinala kupa očito je ostavila traga i kod nogometaša trenera Gorana Tomića, ali i kod prvotimaca Nenada Bjelice, u oba slučaja favorizirane momčad pokazale su puno manje nego li se od njih to očekivalo.

Doduše, Osječani su podbacili u prvih 45 minuta, u nastavku su stvorili nekoliko izglednih prigoda, ali lopta nije htjela u mrežu.

Reviju osječkih promašaja započeo je Lovrić u 19. minuti, u jedinoj domaćoj prigodi u prvom dijelu išao je sam na Kotarskog i pucao pored vrata.

Nakon toga redale su se prigode pred Ivušićevim vratima, ali reprezentativni vratar je sve prijetnje otklonio, u 35. minuti nadmudrio je Atiemwena u situaciji „jedan na jedan“, u 37. minuti i udarac Keite glavom iz neposredne blizine.

Tamo gdje je stao Ivušić u prvom dijelu nastavio je Kotarski u nastavku, u 62. minuti vratar Gorice izvukao je odličan udarac Kleinheislera, u 84. minuti obranio je jako dobar pokušaj bivšeg suigrača Lovrića, a nakon toga spriječio i Topčagića da „odbijanac“ pospremi u mrežu.

OSIJEK: Ivušić, Jurčević, Lončar, Cheberkoi, Grgić (87 Jugović), Brlek (60 Nejašmić), Žaper, Lovrić, Kleinheisler (81 Fućak), Fiolić (60 Hiros), Mierez (81 Topčagić).

GORICA: Kotarski, Muhammed, Jovičić, Krizmanić, Keita, Babec, Pršir, Mitrović, Golibickas (81 Marijanović), Atiemwen (89 Delfy), Da Cruz (67 Fruk)

Utakmica 27. kola: Osijek - Gorica 0:0

Tablice omogućuje Sofascore