Mislav Karoglan: Istra 1961 ima najbolju prvu fazu igre u ligi, morat ćemo imati kvalitetan plan

Petak, 16. rujna 2022. 16:16 Napisao/la  Toni Bilić
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan Foto: HNK Hajduk

Mislav Karoglan, nakon uspješnog debija u ulozi glavnog terena protiv Rijeke, najavio je susret s Istrom 1961 koji se igra u subotu također na Poljudu. 

Nije bilo puno vremena za pripremu treninga nakon Rijeke, Istra 1961 dolazi na Poljud. Očekuje li se zahtjevna utakmica?

- Istra 1961 je sigurno dobra momčad, sviđa nam se što trener radi. Posljednja linija, vratar i dva vezna igrača su već dva mjeseca u procesu s trenerom i ja mislim da je njima ta prva faza igre najbolja u ligi. U ovom trenutku to najbolje rade.

Zadnja tri kola imaju dvije pobjede i jedan poraz. U prošlom kolu uvjerljivo su svladali Slaven Belupo u Koprivnici. 

- Kompletirali su se naprijed, doveli dva tri jako opasna igrača. Imaju 70 posto posjeda lopte, što govori da ih je jako teško stisnuti. Moramo imati kvalitetan plan za sutra.

Posebno će, čini se, trebati pripaziti na njihovo najjače oružje, tranzicija dva brza napadača u vrhu napada?

- Brzi su gore, međutim jak im je i pozicijski napad, ne daju ti loptu i na taj način te frustriraju. Mi moramo sutra biti strpljivi. Moramo se naučiti nekad i patiti jer jednostavno je od izuzetne važnosti da biraš moment kad ćeš iskočiti. Imamo solidan plan, i mislim da ćemo sutra ćemo ponizno i kvalitetno odraditi utakmicu u našu korist.

Kakva je situacija u momčadi? Znamo da nema Dina Mikanovića i Awaziema zbog tri žuta kartona.

- Imamo još određene situacije s nekoliko igrača gdje ćemo zadnji trenutak odlučiti tko će igrati. Uvijek kažem, imamo dovoljan broj igrača i tko god bude igrao, mora biti pravi.

Cilj je pobjeda, bilo bi lijepo otići na odmor s tri nova boda.

- Baš tako, da izvršimo zadatak i na odmor odemo puno pametniji. 

Tablice omogućuje Sofascore