MAXtv PRVA LIGA

Zadar pobijedio Lokomotivu u Maksimiru

Nedjelja, 09. ožujka 2014. 17:11 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Lokomotiva - Zadar 1:3

MAXtv Prva liga – 25. kolo

LOKOMOTIVA – ZADAR 1:3

Igralište u Maksimiru. Gledatelja: 500

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Ivančić (7), 0:2 Banović (34), 0:3 Tadić (41), 1:3 Budimir (48)

Žuti kartoni: Barbarić, Budimir, Gorupec (Lokomotiva), Oršulić (Zadar)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Gorupec, Barbarić, Čalušić, Musa, Trebotić, Šovšić (67 Šovšić), Begonja (46 Pajač), Mišić (46 Chago), Pjaca, Budimir

ZADAR: Matković, Ikić, Neretljak, Con, Hrgović, Muić (65 Surać), Bašić, Oršulić, Banović, Tadić (82 Weitzer), Ivančić (90+2 Ješe)

Nogometaši Zadra ostvarili su neočekivanu pobjedu protiv Lokomotive u Maksimiru i na najbolji način anulirali posljedice teškog domaćeg poraza od H. dragovoljca u 24. kolu. Nogometaši Zadra odigrali su izvanredno prvo poluvrijeme tijekom kojega su postignuli tri pogotka i riješili pitanje pobjednika. Brza i okomita otvaranja, posebice preko raspoloženih Tadića, Ivančića i Banovića, bila su nerješiv problem za visoko postavljenu domaću obranu.

Već je u 7. minuti Ivančić pobjegao domaćim stoperima, izašao sam pred Zeleniku i mirno plasirao loptu u mrežu – 0:1. U 34. minuti Banović je snažnim i točnim udarcem s 22 metra pogodio desni kut za 0:2. Pred kraj prvog dijela Banović je pobjegao lijevom stranom kaznenog prostora, precizno ubacio za Tadića koji pogađa suprotni kut – 0:3.

Pokušala je Lokomotiva učiniti podvig u drugom dijelu, ali je zadarska obrana uspješno odolijevala domaćim pokušajima. Ublažio je poraz Budimir, koji je u 48. minuti postigao pogodak nakon pogreške vratara Matkovića.

Iskupio se Matković u 72. minuti sjajnom reakcijom, kada je Budimir krenuo prema njemu. Odbio je vratar Zadra loptu i time osujetio zadnju veliku šansu domaćina da pokuša preokrenuti rezultat.

Standings provided by Sofascore