MAXtv PRVA LIGA

Vanja Iveša sačuvao bod Istri protiv Dinama

Subota, 22. kolovoza 2015. 22:58 Napisao/la  SC

Susret 7. kola: Istra 1961 - Dinamo 1:1. Za Istrino vodstvo pogodio Zlomislić, izjednačio Čorić

MAXtv Prva liga - 7. kolo

ISTRA 1961 - DINAMO 1:1

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 4.000

Sudac: Bruno Marić (Daruvar)

Strijelci: 1:0 Zlomislić (20) 1:1 Čorić (34)

Žuti kartoni: Hadžić, Heister, Kasalica (Istra 1961), Henriquez, Benković (Dinamo)

ISTRA 1961: Iveša, Žižić, Ojdanić, Pavlović, Đurić, Mišić (58 Repić), Zlomislić, Hadžić (90 Gregov), Heister, Nikolić (82 Kasalica), Zolotić

DINAMO: Eduardo, Musa, Šimunović, Husejinović (64 Pjaca), Antolić, Henriquez (77 Hodžić), Fernandes, Čorić (64 Rog), Benković, Pamić, Matel

Istra i Dinamo odigrali su 1:1 u susretu sedmoga kola MAXtv Prve lige. Domaći je vratar Vanja Iveša bod ostavio na Drosini, nekoliko je zicera zagrebačkom sastavu obranio iskusni čuvar pulske mreže i tako Dinamo doveo do njegovog četvrtog ovosezonskog remija. Prednost Dinama nad pratnjom s vrha ljestvice sada iznosi dva boda.

Prvu priliku na utakmici imao je Angelo Henriquez koji je iz blizine s desne strane pokušao matirati vratara Puljana u 9. minuti, ali je domaći vratar sjajno blokirao Čileanca i rezultat se nije mijenjao.

Erupitrao je stadion u 20. minuti kada je Damir Zlomislić snažno potegnuo s ruba šesnaesterca. Sjajna prizemna lopta pronašla je put do lijevog donjeg kuta i šokirala zadnju liniju favoriziranih modrih - 1:0.

Ipak na izjednačenje nije se dugo čekalo, Ante Ćorić zabio je u 34. minuti nakon gužve u šesnaestercu, najbolje se snašao i sigurno zakucao. Dokazao je da mu leži travnjak na Drosini, jer je svoj prvijenac zabio upravo u Puli prošle godine.

Said Husejinović imao je dvije sjajne prilike u 40. minuti. Prvo je naciljao vratara Ivešu po sredini, a onda je nakon ubačaja iz kornera propustio pogoditi nebranjeni desni kut iz blizine. Svoj šut isprobao je i Fernandes u 45. minuti, ali vratar žuto-zelenih sjajno je obranio i ovaj pokušaj.

Početkom drugog poluvremena domaći nogometaši malo su stisnuli, ali iz tog razdoblja najviše se pamti incident (65. minuta) kada je petarda pala u blizinu vratara Eduarda, pa je utakmica bila prekinuta na dvije minute.

Stefan Nikolić lako je mogao dovesti domaće nogometaše u vodstvo u 72. minuti kada je glavom skrenuo loptu u gornji lijevi kut, ali greda je zaustavila njegov sjajan pokušaj. Dvije minute kasnije Fernandes je sjajno pucao s nekih 15 metara iskosa, ali Iveša se maksimalno ispružio i zaustavio Čileanca. Junior Fernandes imao je još i izgledniju situaciju u 80. minuti kada je sam izbio ispred Vanje Iveše, ali vratar Istre ovim je "skalpom" zasluženo osvojio titulu igrača današnje utakmice.

Filip Kasalica imao je veliku priliku u 86. minuti kada je, nakon polu-kontre domaćih nogometaša, gađao donji desni kut s nekih 10-ak metara. Crnogorac je za malo bio neprecizan..

Standings provided by Sofascore