MAXTV PRVA LIGA

Utakmica Osijek - Dinamo odgođena za proljeće

Subota, 08. prosinca 2012. 14:01 Napisao/la  SC

Razgovarali smo s ljudima iz Udruge te kolegama iz Osijeka i zaključili kako nema smisla forsirati, kaže Zoran Mamić

Zbog snježnog nevremena Udruga prvoligaša je u dogovoru s ljudima iz Dinama i Osijek odlučila otkazati utakmicu 19. kola MAXtv Prve lige koja se trebala igrati u nedjelju u Osijeku.

- Razgovarali smo s ljudima iz Udruge te kolegama iz Osijeka i zaključili kako nema smisla forsirati. Nama bi bilo praktički nemoguće uopće doći do Osijeka, a ista situacija je i s domaćinima i njihovim travnjakom koji je pun snijega. S obzirom da su najavili kako se oluja neće smiriti cijeli vikend onda je otkazivanje utakmice i najlogičnija odluka. Na proljeće tako i tako ima mali broj utakmica pa neće biti teško naći novi termin, rekao je sportski direktor Zoran Mamić za službenu klupsku stranicu.

- Tijekom subotnjeg prijepodneva u Osijeku je već palo oko 15 centimetara snijega te se očekuju dodatne količine koje bi, unatoč spremnosti NK Osijeka da očisti teren za igru, dovele u neizvjesnost mogućnost odigravanja utakmice Osijek - Dinamo zakazane za nedjelju 9. prosinca u 19 sati. Zbog velikih količina snijega otežan je i dolazak momčadi GNK Dinamo i službenih osoba na utakmica, a u slučaju odigravanja utakmice u takvim uvjetima postoji mogućnost ozljeda igrača kao i nemogućnost dolaska gledatelja na utakmicu. Nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima klubova postignuta je suglasnost da se utakmica odgodi. S obzirom da se radi o utakmici posljednjeg kola jesenskog dijela prvenstva, prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a i Propozicija natjecanja nema zapreka da se utakmica ne odgodi za proljeće 2013., a termin utakmice bit će 10. veljače 2013. godine, kaže Josip Brezni, povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige

Tablice omogućuje Sofascore