MAXTV PRVA LIGA

Istra slavila na Poljudu pred 20.000 navijača

Nedjelja, 21. listopada 2012. 21:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 12. kola: Hajduk - Istra 0:1. Jedini pogodak postigao je Goran Roce u 80. minuti

MAXtv Prva liga – 12. kolo

HAJDUK – ISTRA 0:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 20.000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Žuti kartoni: Maglica, Vršajević, Radošević (Hajduk), Blagojević, Roce (Istra)

Strijelac: 0:1 Roce (80)

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Milović, Maloča, Stojanović (61 Lima), Milić, Radošević, Caktaš, Oremuš (54 Maglica), Andrijašević, Vuković

ISTRA: Prskalo, Milić, Čagalj, Budicin, Sušić, Anđelković (89 Zgrablić), Blagojević, Bačelić-Grgić (60 Pamić), Ottochian, Roce (90+3 Prgomet), Križman

Ni 20.000 ljudi nije pomoglo igračima Hajduka u utakmici protiv Istre, koja je taktički mudrom igrom uspjela ostvariti mali podvig i pobijediti Hajduk pogotkom Gorana Roce u 80. minuti. U utakmici dvaju različitih poluvremena, Istra je iskazala više mirnoće i zasluženo u Pulu odnijela tri boda.

Sadržajno prvo poluvrijeme proteklo je u početnoj dominaciji rastrčanih igrača Hajduka, koji su dvadesetak minuta pritiskali goste iz Pule. U tom razdoblju Andrijašević je propustio tri prilike zatresti mrežu: u 17. minuti Andrijaševića je u zadnji trenutak blokirao Blagojević, koji je loptu izbacio u korner. Nakon ubačaja iz kuta u istoj minuti Andrijašević je neočekivano nogom promašio loptu na drugoj vratnici.

U 19. minuti Andrijaševića je u priliku gurnuo Vršajević, ovog puta vratar Prskalo pravodobno je ušao u udarac. Isto kao što je ušao u snažno upućeni Radoševićev udarac s 20 metara u 21. minuti.

Ispuhao se Hajduk u traženju prolaza kroz pulski gustiš, Istra je počela djelovati mirnije i poduzetnije. U 28. minuti Križman je ušao u kazneni prostor zdesna i uputio udarac u Blaževića, u 34. minuti pokušava Roce, ali je Blažević ponovo stigao zatvoriti kut.

Utakmica je postala zanimljiva za gledanje kada su se počeli izmjenjivati napadi. U 35. minuti Milić je sam na 7 metara glavom promašio cilj nakon Vukovićeva ubačaja, a u 37. minuti Bačelić-Grgić propušta najbolju priliku za goste. Po prizemnom ubačaju zdesna Milić je promašio loptu, Bačelić-Grgić ostao je sam pred Blaževićem na 3 metra, ali se nije dovoljno brzo okrenuo pa je splitski vratar stekao odlučujuću prednost i ušao u udarac.

Prvi dio zaključio je Radoševićev projektil u 40. minuti, Prskalo je jedva skrenuo loptu koja je fijuknula s udaljenosti od 22 metra.

U drugom dijelu, prema običaju ove sezone, Hajdukova momčad fizički je pala pa je Istra bez poteškoća odbijala pokušaje napada. Najbolji igrač gostiju, vratar Prskalo, dvaput se istaknuo u drugom dijelu. U 48. minuti obranio je Caktašev udarac, u 78. minuti sjajno je reagirao na Glavašev udarac. U oba slučaja igrači Hajduka probili su lijevi bok pulske obrane.

Blažević u drugom dijelu ni jednom nije trebao intervenirati, ni u 73. minuti kada je Križman prošao splitske stopere, ali je otišao previše ukoso da bi zdesna uspio pogoditi cilj.

Nesadržajni dio utakmice završio je u 80. minuti. Nakon slobodnog udarca Blažević je odbio loptu na koju je uklizao Lima, lopta se odbila u trk Roci, koji iz okreta ljevicom pogađa suprotni kut – 0:1.

Do kraja utakmice Hajduk nije smogao snage stvoriti ni jednu priliku, nervoza je učinila svoje pa je sudac Pejin morao u svlačionicu poslati trenera gostiju Igora Pamića. Dogodilo se to nekoliko minuta prije nego što je sudac odsvirao kraj čime je počelo veliko slavlje igrača Istre.

Fotogalerija: Pixsell

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.