Prva HNL: Marin Pilj odlučio pobjednika derbija kola, Rijeka i Osijek na vrhu

Nedjelja, 25. srpnja 2021. 23:17 Napisao/la  Toni Bilić

Gosti su bolju igru u nastavku utakmice okrunili u samoj završnici, Marko Livaja doveo Hajduk u vodstvo rijetkom viđenim pogotkom

Marko Livaja oduševio s ovom "rabonom" i još nekoliko poteza
Marko Livaja oduševio s ovom "rabonom" i još nekoliko poteza

Prva HNL - 2. kolo

HAJDUK – OSIJEK 1:2

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 9.486

Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6,5

VAR sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Livaja (63), 1:1 Jurčević (66), 1:2 Pilj (87)

Žuti kartoni: Krovinović, Livaja, Vušković, Vuković (Hajduk), Škorić (Osijek)

HAJDUK: Kalinić 6, Lovrencsics 6 (od 71. Dellova -), Vušković 5,5 (dimitrov -), Simić 5,5, Čolina 5, Vuković 5,5, Krovinović 6, Sahiti 6 (od 80. Diamantakos -), Livaja 7, Mlakar 5,5 (od 77. Atanasov -), Ljubičić 6 (od 46. Jairo 5,5).

OSIJEK: Ivušić 5,5, Miloš 7, Škorić 6,5 Lončar 6, Jurčević 7, Nejašmić 6 (od 71. Hiroš -), Kleinheisler 7, Žaper 6 (od 46. Jugović 6,5 ), Gržan 6,5 (od 71. BočkaJ -), Bohar 7 (od 70. Pilj 7,5), Mierez 5,5 (od 84. Mance -)

Osijek je pobijedio Hajduk u derbiju 2. kola, Osječani su pogotkom Marina Pilja u 87. minuti ostvarili drugu pobjedu i zajedno s Rijekom zasjeli na čelo ljestvice.

Nakon neodlučnog ishoda na otvaranju prvoliaške sezone s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, dvoboj sa Osijekom za Hajduk je bio od izuzetne važnosti bez obzira što je početak prvenstva.

Trener Gustafsson je izostavio stopera Eleza, koji nije bio niti na klupi za pričuve, u zapisniku nije bilo niti ozlijeđenog Biuka.

S druge strane trener gostiju Nenad Bjelica od prve minute na travnjak je poslao Darka Nejašmića, hajdukovca na posudbi redovima Osiječana.

Domaćini su krenuli od prve minute prema vratima Ivušića, bilježimo udarac Vuškovića glavom iz blizine vratar, gostiju uz dosta napora izbacio je loptu u korner.

S druge strane ispred gola Kalinića nije se najbolje snašao Mierez.

U samoj završnici prvog dijela Kalinić je sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

Sa desne strane ubacio je Bohar, Žaper je pucao glavom s 8 metara, Kalinić je vrhunskom obranom odbio loptu.

Prije odlaska na odmor Mlakar je promašio stopostotnu priliku, s 8 metara poslao je loptu od travnjaka preko gola.

Prvu priliku u drugom dijelu imali su domaćini, Sahiti je ukrao loptu gostima, ušao je u kazneni prostor, pucao je sa desetak metara, Ivušić je bio na mjestu.

Pokazao je Livaja zašto je najbolji igrač HNL–a, ukrao je loptu Jurčeviću u 63. minuti, ušao je u kazneni prostor, došao je do korner–linije i zakucao loptu pod gredu iz potpuno zatvorene pozicije - 1:0. (pogledajte fotku)

Samo tri minute gosti su poravnali, ubacio je Bohar u kazneni prostor, Mierez je pucao glavom, Kalinić je kratko odbio, Jurčević je bio najbrži iz blizine poslao je loptu u mrežu - 1:1.

Gosti su bolju igru u nastavku utakmice okrunili u samoj završnici, Miloš je sa desnog boka ubacio, Kalinić je kratko odbio do Pilja, koji je iz blizine poslao loptu u mrežu - 1:2.

Tablice omogućuje Sofascore