Prva HNL: Lokomotiva i Hajduk remizirali u Kranjčevićevoj, Jan Mlakar spasio Splićane

Subota, 17. srpnja 2021. 20:56 Napisao/la  SC

Nogometaši Lokomotive bili su bolja momčad na otvaranju prvenstva, Hajduk se je mučio tijekom 90 minuta, ali je dvama golovima Jana Mlakara sačuvao bod

Prva HNL: Lokomotiva i Hajduk remizirali u Kranjčevićevoj, Jan Mlakar spasio Splićane
Foto: HNK Hajduk

Nogometaši Lokomotive i Hajduka odigrali su 2:2 na otvaranju nove sezone.

Lokomotiva i Hajduk nastavili su tamo gdje su stali prošle sezone, ove dvije momčadi sastale su se u posljednjem kolu, iako su obje momačdi doživjele značajne promjene, Hajduk je u utakmicu protiv Lokomotive ušao sa samo pet igrača koji su protiv iste momčadi igrali i na kraju prošle sezone, kod domaćina brojke su bile još poraznije, samo tri igrača koja su istrčala sinoć u Kranjčevićevoj igrala su na kraju prošle sezone protiv Hajduka.

Splićani mogu biti zadovoljniji bodom na otvaranju sezone, mučili su se svih 90 minuta, iako su prvi došli do prednosti.

U 29. minuti kiksala je domaća obrana, a Slovenac Mlakar najbolje se snašao i zatresao mrežu Santinija.

Lokomotiva je odgovorila preko Solde u završnici prvog dijela, jedan od krivaca kod vodećeg pogotka gostiju izjednačio je nakon što je glavom loptu skrenuo u malu mrežicu.

Odmah na otvaranju drugog dijela gostujuća obrana još je jednom kiksala, Dabro je lijepo prevario svoje čuvare i preciznim udarcem svladao Kalinića, ali to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu budući da je Mlakar još jednom svladao Santinija, nakon lijepe akcije gostiju pravodobno je utrčao i pospremio loptu u mrežu.

LOKOMOTIVA: Santini, Miličević, De Haas, Soldo, Cipetić, Đira (57 Pivarić), Marić, Kačavenda (88 Maleš), Čokaj, Aliyu (70 Stojković), Dabro (88 Florucz).

HAJDUK: Kalinić, Lovrencsics (82 Dellova), Vušković, Elez, Čolina, Čuić (61 Atanasov), Vuković, Sahiti (73 Jairo), Livaja, Biuk (81 Ljubičić), Mlakar.

Lokomotiva – Hajduk 2:2 (Soldo 42, Dabro 47/Mlakar 29, 55).

Tablice omogućuje Sofascore