Goran Tomić: Moramo biti apsolutno zadovoljni rezultatom protiv PAOK-a

Subota, 21. kolovoza 2021. 13:19 Napisao/la  SC

Igramo za mene posebnu utakmicu, ali na domaćem terenu u prvenstvu ne smijemo ispuštati bodove, kaže trener Rijeke prije utakmice protiv Šibenika

Goran Tomić
Goran Tomić

Rijeka u nedjelju igra (21) protiv Šibenika na Rujevici, zatim slijede utakmice protiv PAOK-a i Hajduka.

Što se tiče trenera Rijeke Gorana Tomića, njega ne treba posebno motivirati za utakmicu protiv kluba iz rodnog grada:

- Igramo za mene posebnu utakmicu, ali nama su potrebni bodovi. Na domaćem terenu u prvenstvu ne smijemo ispuštati bodove, naravno da očekujem pobjedu. Imamo zahtjevan ritam utakmica, stvarno jako teških, ali imamo dovoljan broj igrača i kvalitetnu momčad. Na domaćem terenu moramo biti agresivni i koncentrirani kao što smo bili u dosadašnjim utakmicama. Atmosfera je dobra, momčad je željna dobrih rezultata u HNL-u i Europi, maksimalno se ozbiljno pripremamo za utakmicu protiv Šibenika, naglašava Tomić.

Dojmovi prve utakmice protiv PAOK-a još se nisu slegnuli:

- Sekunde su nas dijelile od velike pobjede, zbog toga je ostala mala gorčina. Kada sagledate kompletnu situaciju, odnosno, kada uvidite gdje smo igrali, protiv koga smo igrali, protiv kako kvalitetnih igrača smo igrali, da smo utakmicu završili s nekoliko mladih igrača, da smo igrali bez pet, šest bitnih igrača, moramo biti apsolutno zadovoljni rezultatom. Sada imamo sve u svojim rukama da u četvrtak ostvarimo plasman u skupinu, govori Tomić.

Jasno da će se obzirom na ritam biti rotacija u momčadi:

- Neki igračima je sigurno potreban odmor, ipak smo igrali nekoliko zahtjevnih utakmica. Momčad koja istrči Šibenika bit će u tom trenutku najbolja da bi mogla osvojiti tri boda, zaključuje Tomić.

Tablice omogućuje Sofascore