Joško Jeličić: Znam ja kakva nam je liga kad imamo dva Slovenca na klupama ponajboljih ekipa

Petak, 12. kolovoza 2016. 11:23 Napisao/la  SC

Joško Jeličić na Facebook profilu reagirao na Pušnikov komentar suđenja:      Znam u kojoj državi živim!

Hajdukov trener Marijan Pušnik nakon utakmice protiv Dinama suđenje je prokomentirao provokativnom izjavom:

- Znam u kojoj državi živim!

Neprilična izjava izazvala je reakciju televizijskog komentatora Joška Jeličića, koji osim britkog jezika ima i britku ruku. Na Facebook profilu Jeličić je napisao:

- Trener Hajduka, Slovenac Pušnik na pitanje o suđenju nakon derbija: 'Znam u kojoj državi živim'!? Znam i ja kakva nam je liga i igre kad imamo 2 Slovenca na klupama ponajboljih hrvatskih ekipa. Skini bermude, prestani skakati oko klupe i radi preko tjedna na nečemu što se zove igra, bez obzira što imaš u svlačionici.. Populizam ostavi za Celje, Velenje i Damash i ne pljuj po tanjuru iz kojeg jedeš, poručio je Jeličić.

Marijan Pušnik odgovorio je otvorenim pismom:

Uz poštovanje prema gospodinu Jošku Jeličiću kao bivšem , danas nogometnom komentatoru, prisiljen sam reagirati zbog grubog napada po nacionalnoj osnovi na mene. Smatram da ljude ne treba dijeliti prema nacionalnoj pripadnosti, a poglavito se izrugivati po toj osnovi.

Ja nikada ništa nisam ni pomislio, a ni rekao protiv države u kojoj sam sretan što radim i živim, u kojoj sam upoznao mnogo dragih ljudi i stekao nove prijatelje.

Ponosan sam što gotovo u svakom trenutku nosim obilježja velikog Kluba u kojemu radim, ne smatram to nikakvim populizmom. Vjerujem da time isključivo odajem poštovanje prema svakom navijaču, poslodavcu, odnosno državi u kojoj u ovom trenutku živim.

Iz konteksta je izvučen dio moje rečenice 'znam u kojoj državi živim', pa potom i komentiran na Facebook profilu spomenutog gospodina, ali izvan konteksta, odvojeno od ostatka misli.

Podsjetit ću, na upit novinara o komentaru suđenja, na službenoj konferenciji za novinare nakon utakmice Hajduk - Dinamo, rekao sam da ne mogu na to odgovoriti jer znam u kojoj državi živim, odnosno da sam upoznat s činjenicom da u Hrvatskoj treneri i nemaju pravo komentirati suđenje.

To pravilo poštujem i samo sam novinaru tim riječima odgovorio na njegovo pitanje. Ništa više. Za kraj, moram ponoviti još jednom: bilo kakvo nacionalističko etiketiranje i podrugivanje sigurno nikome neće donijeti ništa dobro. Smatram to čak i opasnim, piše Pušnik.

Matjaž Kek ništa nije odgovorio iako nije prvi put da Jeličić nisko udara po treneru Rijeke.

Standings provided by Sofascore