Prva HNL: Slaven Belupo prokockao pobjedu, Ivica Ivušić sačuvao Osječanima bod

Nedjelja, 11. travnja 2021. 16:52 Napisao/la  SC

Iako su ovim bodom Osječani privremeno izbili na vrh ljestvice, napravili su korak unatrag u borbi za titulu budući da imaju bod više od Dinama, koji ima dvije utakmice manje

Goran Paracki (Slaven Belupo)
Goran Paracki (Slaven Belupo)

Nogometaši Slaven Belupa i Osijeka odigrali su 2:2 u utakmici 28. kola Prve HNL.

Osječani su dva puta bili u rezultatskom minusu i oba puta su vratili u utakmicu.

Momčad trenera Tomislava Stipića bolje je otvorila utakmicu u Koprivnici, imala nekoliko izrazitih prigoda prije nego je je Bogojević u 36. minuti svladao Ivušića nakon jedne odlično odigrane akcije.

No, neodlučnost domaćih braniča stajala je domaću momčad primljenoga pogotka u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena u prvom dijelu, Žaper je lijepo primio loptu unutar kaznenog prostora, nitko od domaćih braniča nije izašao u blok, namjestio se za udarac i pogodio za – 1:1.

Nastavak je donio novo vodstvo domaćina, Knoll je pogodio Ivušićevu mrežu, Osječani su se u 71. minuti još jednom vratili nakon solo prodora Kleinheislera.

U završnici utakmice Osječani su preuzeli inicijativu, ali od izglednijih prigoda vrijedi istaknuti tek udarac Bočkaja u 82. minuti, koji je završio pored domaćih vrata.

Možda za pobjedom više mogu žaliti domaćini, u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena Lulić je izbio sam ispred Ivušića, koji je sjajnom obranom spasio svoju momčad poraza.

Iako su ovim bodom Osječani privremeno izbili na vrh ljestvice, napravili su korak unatrag u borbi za titulu budući da imaju bod više od Dinama, koji ima dvije utakmice manje.

SLAVEN BELUPO: Filipović, Prce, Paracki, Apau, Goda, Lulić, Glavičić, Van Den Bruggen, Bogojević (78 Kim), Knoll (74 Iličić), Krstanović (88 Delić).

OSIJEK: Ivušić, Lončar (62 Erceg), Škorić, Cheberko, Silva (46 Miloš), Žaper, Vuković (62 Bohar), Bočkaj (83 Jurčević), Kleinheisler, Santini (62 Jugović), Mierez.

Utakmica 28. kola: Slaven Belupo – Osijek 2:2 (Bogojević 36, Knoll 52, Žaper 45+1, Kleinheisler 71).

Tablice omogućuje Sofascore