Ivan Buljan: Hajduk je u nedjelju u prednosti, Rijeka je šanse svela na teoriju

Četvrtak, 14. prosinca 2023. 14:11 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Buljan
Ivan Buljan

Kao igrač i sportski direktor Ivan Buljan osvajao je trofeje, u dresu Hajduka osvajao je prvenstva i kupove bivše države.

Odigrao je mnogo utakmica za Hajduk protiv Dinama, uoči nedjeljenog dvoboja kaže sljedeće:

- Utakmice protiv Dinama kao igraču, a potom u funkciji sportskog direktora Hajduka, uvijek su mi bile posebne. Tako je i ova nedjeljna koja može puno toga riješiti u borbi za prvaka. Napokon se Hajduk ozbiljno uključio u utrku za naslov prvaka. Može očekivati prije svega neizvjestan derbi, igrači Dinama i Hajduka svjesni su važnosti derbija. Bijelima je najvažnije ne izgubiti, možebitnom pobjedom napravili bi veliki iskorak prema tituli prvaka. Trebaju biti strpljivi, vrebati priliku iz kontranapada. Čini se da su hajdukovci u maloj prednosti, dva puta su dosada slavili protiv modrih, u Maksimiru i na Poljudu. Osim toga ne treba smetnuti sa uma da Dinama čeka dvoboj sa Ballkanijem u posljednjem kolu Konferencijske lige. Konačni rezultat toga susreta mogao bi imati veliki utjecaj na atmosferu u kojoj će dinamovci dočekati derbi, kaže Buljan.

Petković ili Livaja, tko je važniji za svoju momčad?

- Odlični igrači, naravno da priželjkujem da Livaja budi bolji.

Što mogu Rijeka i Osijek u borbi za sam vrh?

- Osijek je već odavno ispao iz borbe za prvaka. Rijeka ima jako zanimljivu i potentnu momčad, ali je porazom od Slaven Belupa na Rujevici svoje šanse u utrci za vrh ljestvice svela na teoriju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.