Prva HNL: Istra 1961 dvama pogocima u završnici pobijedila Osijek

Nedjelja, 22. kolovoza 2021. 21:00 Napisao/la  SC

Utakmica se  počela lomiti zadnjih dvadesetak minuta, kada su Osječani pojačali pritisak i počeli riskirati visoko postavljenom obranom.

Bande
Bande

Istra 1961 je pobijedila Osijek u Puli, pulska momčad priredila je svojevrsno iznenađenje protiv momčadi koja do utakmice u Puli nije osjetila gorčinu poraza.

Ključni trenutak u uzbudljivoj završnici utakmice dogodio se u 83. minuti, kada je domaća momčad osujetila pokušaj izlaska osječke momčadi iz svoje trećine.

Uhvatili su domaćini gostujuću obranu u raskoraku, Mahmoud je idealno odigrao Bandeu, koji je otrčao prema Ivušiću i odmjerenim udarcem pogodio mrežu - 1:0.

Utakmica se  počela lomiti zadnjih dvadesetak minuta, kada su Osječani pojačali pritisak i počeli riskirati visoko postavljenom obranom.

Postalo je vrlo uzbudljivo u oba kaznena prostora.

Dvaput je vratar Lučić spašavao (66, 81) prije pogotka Istre 1961, u 82. minuti Ivušić je uspio obraniti Beljov udarac nakon što je Lisičin pokušaj zapeo u bloku.

Nakon pototka Mierez (85) je na lijevoj strani zaobišao i Lučića, ali je otrčao isuviše ukoso da bi pogodio prazna vrata.

U sudačkoj nadoknadi opet je Istra 1961 prevela kontru, izašla je s trojicom igrača na jednoga, Beljo je asistirao Miškoviću za drugi pogodak.

Ivušić je u šetoj minuti nadoknade uspio spriječiti težak poraz, obranio je Mahmoudov udarac iz blizine.

ISTRA 1961: Lučić, Navarro, Matić, Marin (80 Daničić), Galilea, Mahmoud, Blagojević (60 Mlinar), Perera, Drena Beljo, Serderov (60 Lisica), Bande (89 Mišković)

OSIJEK: Ivušić, Bralić, Lončar (39 Nejašmić), Škorić, Žaper (86 Pilj), Jugović (67 Gržan), Kleinheisler (67 Mance), Miloš, Bočkaj, Bohar (67 Hiroš), Mierez

Utakmica 6. kola: Istra 1961 - Osijek 2:0 (Bande 83, Mišković 90+4)

Tablice omogućuje Sofascore