Hajduk doveo Ivana Perišića i Josipa Brekala unatoč gubitku otprilike istovrijednom budžetu Rijeke

Četvrtak, 01. veljače 2024. 10:30 Napisao  I. V.

Baš bi bilo zanimljivo saznati kako bi državne institucije reagirale da su Rijeka ili Dinamo prikazali toliki računovodstveni gubitak

Hajduk doveo Ivana Perišića i Josipa Brekala unatoč gubitku otprilike istovrijednom budžetu Rijeke

U prosincu 2023. godine održana je skupština Hajduka na kojoj je evidentiran dug od 12,47 mil. eura, toliko otprilike iznosi godišnji budžet HNK-a Rijeka!

- Minus je veći nego zadnje dvije godine. Ali, razumijem s obzirom na transfer Vuškovića. Prihodi rastu, brojke su bolje, ali 12 milijuna eura je cifra koja nije mala i treba ih nabaviti. Ta cifra predstavlja rizik poslovanja. Toga svi moramo biti svjesni. Krećemo se na tom nivou, 10, 11 milijuna minusa. Da smo proknjižili transfer Luke Vuškovića završili bi godinu s pozitivnim rezultatom. Kao što sam prije desetak dana govorio na Gradskom vijeću, izgledno je da ćemo ovu godinu završiti s gubitkom, s obzirom da spomenuti rekordni transfer Vuškovića neće još biti proknjižen. Ovaj gubitak će biti računovodstveni, 'cash flow' je siguran. To je bolja opcija. Imamo prihode koji će se proknjižiti 2025. godine. Mi smo mirni, a prihodi će doći. U 2025. će netko imati 11 ili 15 milijuna dobiti, a hoće li imati keša, to ćemo vidjeti. Prihodi od ulaznica su veći za 10%. Prihod od TV prava su dvostruko veći u odnosu na 2022. Komercijalni prihodi su zabilježili najveći rast, a izostali su prihodi od Europe. Troškovi zaposlenika su rasli zbog troškova stručnog stožera prve momčadi i jačanje rostera. Prije smo imali jednog skladištara, sad imamo tri plus student servis, kazao je na skupštini član uprave Ivan Matana.

Baš bi bilo zanimljivo saznati kako bi državne institucije reagirale da su Rijeka ili Dinamo prikazali toliki računovodstveni gubitak!

Nešto više od mjesec dana nakon što je klub u većinskom vlasništvu Grada Splita uknjižio dug o 12,47 mil. eura, na Poljud su stigli Ivan Perišić i Josip Brekalo!

Hajduk i Fiorentina dogovorili su transfer Josipa Brekala u hipu, prvi put u povijesti Hajduk na transfermarktu ima vredniju momčad od Dinama koji očigledno nije mogao platiti Brekala.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.