Hajduk - Split: Vuliću lakše nakon subotnje pobjede, Poklepović zna da pobjednici pišu povijest

Utorak, 07. travnja 2015. 12:36 Napisao/la  Ivan Jelić

Zanima me prolaz, bilo kakav, ne gledam ovo kroz jednu utakmicu, kaže Poklepović 


Trener Hajduka Stanko Poklepović se obratio novinarima uoči sutrašnje prve polufinalne utakmice Kupa protiv Splita.

- Ovo je drugo natjecanje i utakmica, traži pristup koji čini da momčad i igrači budu u drugom drugi obliku. Mi preferiramo da prođemo do samog kraja i to iziskuje posebnu pripremu. Mislim da je utakmica u subotu kvalitetom bila prolazna, a bio sam dovoljno iskren da kažem kako sam ja odgovoran za poraz. Činjenica je da uvijek pobjednik piše povijest, to je ovaj put bio Split. Nisam izvršio određene promjene i zato sam odgovoran, ali moram naglasiti da osim po rezultatu se ta utakmica ne može staviti na stranu "crvenih". Rog nije sudjelovao u igrui, a dao je gol, tako je slično bilo i kod drugog pogotka. Mogla bi se ponoviti slična igra i srijedu, ali samo da ne primimo takve golove. Split je dobar, ali igramo dvije utakmice za finale i vidjet ćemo na koncu hoćemo li uspjeti. Zanima me prolaz, bilo kakav, ne gledam ovo kroz jednu utakmicu, kaže Poklepović koji se osvrnuo na ponašanje igrača u subotnjem gradskom derbiju:

- Najviše me pogodilo devet žutih karton i koškanje na kraju utakmice. Osuđujem sve aktere toga jer tražim kulturu igre i faulu, i ono me strašno zasmetalo i pogodilo. Stres je taj koji uzurpira i stvara posebnost. Normalno da je Split bio agresivniji, zato jer su u takvoj poziciji, uvijek su bili ispod, sada hoće doći ispred, željeli su napraviti rezultat jer su tobože drugi u gradu. Vjerojatno bi i mi tako igrali da igramo protiv Juventusa, kaže Poklepović.

{jb_blackbox-right}Poklepović: Reprezentacija mora igrati u Splitu!
- Ne bi stavio to kao prijedlog nego obavezu. Presretan sam da se tako govori, ali nitko nije ni trebao stavljati te utakmice u Zagreb. Mi smo najsportskiji grad, imamo perfektan stadion i pitanje je zašto su uopće stavljali tamo utakmice. Činjenica je kako nema ni publike kao što je naša, tako da to mora biti obaveza. O čemu oni to  sastanče, to je sada za malu djecu, mora se igrati ovdje, kaže Poklepović.{/jb_blackbox-right}

Evo što je Zoran Vulić rekao prije utakmice u srijedu.

- Bit će sto posto drukčije, svaka je takva, različita pod one prethodne. Hajduku se vraćaju važni igrači poput Vlašića i Maglice, ali bit će drukčiji i Split s obzirom kako nam se vraćaju neki važni igrač. Odgovara nam svaki rezultat koji nam otvora šanse za prolaz u drugoj utakmici na Parku mladeži, kaže Vulić koji se također osvrnuo na subotnju utakmicu:

- Hajduk nije mogao odgovoriti na čvrstinu koju smo prikazali. Nije lako pobijediti Hajduka na Poljudu, a sigurno je veliko olakšanje prvi puta slaviti protiv gradskog rivala na njihovom stadionu. Sada ovaj optimizam moramo prenijeti na teren u drugoj utakmici i ono što se dogovorimo moramo sprovesti. Sigurno da ne želi samo Hajduk trofej, i mi ga želimo kao Rijeka i Dinamo. Međutim, na njima je pritisak veći zbog tradicije koja govori da svake godine moraju nešto osvojiti. Meni je drago da jedna momčad iz Splita ide u finale, a ja se nadam da ćemo to biti mi, kaže Vulić.

U sastavu neće biti Bellea.

- Belle nije došao na prozivku, protiv njega se vodi disciplinski postupak, zaključio je Vulić.

Standings provided by Sofascore