Prva HNL: Hajduk pobijedio Varaždin, Mario Kovačević dočekan dugotrajnim pljeskom podrške

Nedjelja, 12. studenog 2023. 18:34 Napisao/la  T. B.

Najboji igrač gostiju bio vratar Zelenika, Hajduk uputio 12 udaraca u okvir vratiju

Podrška treneru Varaždina
Podrška treneru Varaždina

Hajduk je pobijedio Varaždin u zanimljivoj utakmici tijekom koje je gledatelji na Poljudu gledali dinamičan nogomet.

Prije početka susreta, kada je službeni spiker čitao sastave, veliki pljeska podrške dobio je trener gostiju Mario Kovačević, koji je prije nekoliko dana obznanio da boluje od karcinoma na plućima, ali će i dalje voditi momčad.

Pljesak sa tribina trajao je gotovo više od pola minute.

Hajduk je odigrao jedno od boljih prvih poluvremena ove sezone, domnirala je agresivna domaća močad u duel-igri, stalno je stvarala pritisak i prijetila.

U 35. minuti Pukštas je spretno petom poslao loptu u mrežu nakon Benrahouina ubačaja, u 38. minuti Šarlija je bi najspretniji u gužvi na gol-crti u jeku klasičnog pritiska nakon ubačaja iz kuta.

Pukštas nije iskoristio izglednu šansu, promašio je vrata s 12 metara, Zelenika je obranio Krovinovićev udarac.

U prvom dijelu Varaždinci su bili potpuno bezopasni za razliku od drugoga dijela, kada su se nametnuli posjedom lopte kojim su držali domaću momčad na svojoj polivici.

Nisu Važadinci stvorili izglednije prilike do 67. minute, kada je Krovinović zatresao mrežu nakon Sahitijeva ubačaja zdesna.

Autogolom Uremovića uspjeli su Varaždinci ublažiti poraz uz napomenu da je najboji igrač gostiju bio vratar Zelenika, Hajduk je na kraju uputio 12 udaraca u okvir vratiju.

HAJDUK: Lučić, Sigur (76 Kalik), Uremović, Šarlija (82 Elez), Diallo (76 Hrgović), Pukštas, Žaper (46 Moufi), Krovinović, Benrahou (62 Dajaku), Sahiti, Livaja

VARAŽDIN: Zelenika, Vukčević, Jelenić (89 Škaričić), Pëllumbi, Bručić (58 Bručić), Postonjski, Marina (58 Banovec), Mitrovski, Belcar, Drožđek (79 Vugrinec), Šego (46 Domjanić)

Utakmica 15. kola: Hajduk - Varaždin 3:1 (Pukštas 35, Šarlija 38, Krovinović 67/Uremović 83-ag)

Tablice omogućuje Sofascore