Prva HNL: Hajduk slavio na Maksimiru, Kopićev Dinamo igrao slabije od Krznarovog

Nedjelja, 05. prosinca 2021. 19:35 Napisao/la  SC

Željko Kopić ne da nije uspio pokrenuti momčad, nego je Dinamo izgledao energetski još slabije nego u mandatu Damira Krznara

Marko Livaja ovako je postigao pogodak
Marko Livaja ovako je postigao pogodak

Hajduk je u derbiju 18. kola pobijedio Dinamo u Maksimiru, Valdas Dambrauskas nastavio je seriju pobjeda u utakmici protiv velikoga rivala.

U 60. minuti Katić je dugačkim okomitim pasom proigrao Livaju, koji je prsima odnio loptu ispred Theophilea, otrčao prema Livakoviću, elegantno prebacio vratara loptom i postigao pogodak - 0:1

U sat vremena igre do Livajina pogotka Dinamo je igrao bez agresivnosti i hrabrosti, novi trener Željko Kopić ne da nije uspio pokrenuti momčad, nego je Dinamo izgledao energetski još slabije nego u mandatu Damira Krznara.

Ništa Dinamo nije konkretno učinio protiv Hajduka, koji nije igrao toliko dobro koliko je Dinamo igrao loše.

Hajduk se jedino nametnuo stavom i željom, što je na kraju slabe i nesadržajne utakmice bilo presudno.

Prvo poluvrijeme završilo je ukupno s tri prekršaja što ukazuje koliko se agresivno igralo, omjer 7/3 u udarcima u okvir na kraju utakmice za Hajduk ukazuje koliko je Dinamo igrao učinkovito.

Ukratko, do pogotka ni jedne izrazite prilike gledatelji nisu vidjelu na objema stranama.

Najopasnije je izgledao Livajin pokušaj bijega nakon što je Ivanušec izgubio loptu na sredini terena, za razliku od 60. minute, Theophile je tada stigao Livaju.

Nakon Livajina pogotka Kopić je počeo mijenjati igrače, ali je igra ostala jednako sterilna i spora, jedino je Ivanušec (85) uspio stvoriti višak u obećavajućoj akciji po lijevoj strani.

U sudačkoj nadoknadi Štefulj je početnički pogrešno procijenio let lopte i ispao iz igre, Livaja je mirno primio loptu na desnoj strani, vratio Sahitiju koji je prizmenim udarcem zaključio utakmicu - 0:2

DINAMO: Livaković, Moharrami (45 Ristovski), Šutalo, Theophile, Štefulj, Mišić (65 Tolić), Menalo (45 Gojak), Ivanušec, Ademi, Oršić (65 Andrić), Petković

HAJDUK: Kalinić, Lovrencsics (81 Čolina), Katić, Elez, Melnjak, Atanasov (81 Vuković), Fossati, Krovinović (88 Simić), Biuk (66 Mlakar), Livaja, Ljubičić (88 Sahiti)

Utakmica 18. kola: Dinamo - Hajduk 0:2 (Livaja 60, Sahiti 90+4)

Tablice omogućuje Sofascore