Prva HNL: Hajduk i Dinamo odigrali bez pobjednika zaostalu utakmicu

Srijeda, 05. svibnja 2021. 20:08 Napisao/la  Toni Bilić

Treneri Paolo Tramezzani i Damir Krznar izveli su na poljudski travnjak trenutno najjače momčadi, oba pogotka postignuta do odmora

Marko Livaja postigao prvi pogodak u utakmicama protiv Dinama
Marko Livaja postigao prvi pogodak u utakmicama protiv Dinama Foto: HNK Hajduk

Prva HNL - 22. kolo

HAJDUK – DINAMO 1:1

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6,5

VAR sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Majer (16), 1:1 Livaja (44)

Žuti kartoni: Simić, Fossati (Hajduk ), Jakić (Dinamo)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Todorović 6, Vušković 6, Simić 5, Čolina 6, Fossati 5,5, Jurić 6,5, Kačaniklić 6,5, Livaja 7, Biuk 7, Ljubičić 6 (od 46. Diamantakos 5)

DINAMO: Livaković 6,5, Ristovski 6, Theoplihe 6,5, Lauritsen 5, Gvardiol 7, Jakić 6 (od 74. Tolić -), Ademi 6, Ivanušec 6 (od 46. Kastrati 5,5), Majer 6,5 (od 61. Mišić 6), Oršić 5,5 (od 90. Hajrović -), Petković 7.

Hajduk i Dinamo odigrali su bez pobjednika (1:1) zaostalu utakmicu 22. kola.

Treneri Paolo Tramezzani i Damir Krznar izveli su na poljudski travnjak trenutno najjače momčadi.

Talijan je na travnjak od prve minute poslao jedanaestoricu, koja je slavila prije četiri dana u srazu s Rijekom, domaćinima su tri boda bila puno važnija nego gostima, Hajduk se bori za europski plasman s Rijekom.

Prvi su priprijetili domaćini i to već nakon dvadesetak sekundi, Kačaniklić je dobro reagirao na dubinsku loptu, Livaković je istrčao s gola, gostujući vratar uspio je obraniti udarac.

Gosti su došli u vodstvom golom Majera nakon pogreške Fossatija, koji je izgubio loptu u dvoboju sa Petkovićem.

Najistureniji igrač "modrih" oduzeo mu je loptu, centrirao je s lijevog boka, u kaznenom prostoru Simić je zakasnio, Majer je glavom iz blizine poslao loptu pored nemoćnog Kalinića - 0:1.

U istoj minuti najprije su priprijetili domaćini, iz blizine je glavom pucao Simić, na drugoj strani Kalinić je sjajnom paradom obranio udarac Ivanušeca.

Sjajnu akciju odigrali su domaćini, Todorović uposlio Fossatija koji pronalazi Livaju, najbolji igrač bijelih iz prve je u stopostotnu priliku gurno Jurića, koji pucao, Livaković je vrhom lijeve kopačke loptu izbacio u korner.

U samoj završnici bijeli su stigli do poravnanja, slobodni udarac je izveo Kačaniklić, ubacio je u kazneni prostor, petorica dinamovaca su bili oko lopte, Lauritsen je kratko odbio loptu koja je stigla do Livaje, koji je s desetak metara lijevom nogom poslao loptu u desni donji dio mreže nemoćnog Livakovića - 1:1.

U drugom dijelu prvi su nakon petnaestak minuta priprijetili gosti, nakon kornera pucao je Petković s desetak metara, bio je neprecizan.

Koju minutu potom u prilici je bio Kastrati, u idealnoj situaciji nije najbolje reagirao, propala je velika prilika gostiju.

Domaćini su prvi puta ozbiljnije zaprijetili u 73. minuti, najprije je pucao Biuk, lopta se odbila od obrane gostiju, stigla je do Jurića koji je odigrao Diamantakosu, koji je loptu petom poslao pored gola.

Uzvratili su gosti preko Mišića, Kalinić je uspio loptu poslati u korner uz pomoć vratnice.

U sudačkoj nadoknadi domaćini nisu imali sreće, ubacio je Jurić, Diamantakos je iz blizine pogodio gredu gola Livakovića.

Tablice omogućuje Sofascore