Goran Tomić: Moramo podignuti razinu igre da bismo ovakve utakmice dobivali na miran način

Subota, 20. ožujka 2021. 10:07 Napisao/la  SC

Mi na svom terenu moramo dominirati, moramo popraviti neke stvari koje u Koprivnici nisu bile dobre u fazi napada, kaže trener Rijeke

Goran Tomić
Goran Tomić

Nogometaši Rijeke u nedjelju (15) na Rujevici igraju protiv Varaždina, utakmica 26. kola idealna je prilika da trener Goran Tomić ostvari prvu pobjedu na Rujevici:

- Još jedna jako bitna utakmica za nas nakon utakmice u Koprivnici, gdje smo osvojili tri važna boda. Nadam se da je pobjeda dala igračima potrebnu dozu samopouzdanja, da su spustili kočnicu što se tiče realizacije. Varaždin se grčevito bori za ostanak, siguran sam da će sve momčadi koje se bore za ostanak do kraja sezone davati maksimum. Mi na svom terenu moramo dominirati, moramo popraviti neke stvari koje u Koprivnici nisu bile dobre u fazi napada, moramo pritiskati i dominirati da bismo uzeli tri boda. Varaždinska momčad je spoj mlađih i iskusnih igrača, znali su napraviti dosta nereda favoritima. Prvenstveno gledam svoju momčad, da se mi dižemo kroz utakmice. U zadnjim utakmicama zalaganje je bilo na potrebnom nivou, moramo podignuti razinu igre da bismo ovakve utakmice dobivali na miran način, kaže Tomić.

Nakon utakmice protiv Varaždina slijedi stanka zbog nastupa reprezentacije:

- Ovaj dio potrebno je zaključiti na najboji mogući način, imamo dodatnih 14 dana za pripreme da bismo u završnio dio sezone ušli na najbolji mogući način, zaključuje Tomić.

Što se tiče zdravstvenog kartona, osim Escovala koji neće igrati zbog ozljede, jedino je Pavičić upitan za nastup.

Tablice omogućuje Sofascore