Franko Andrijašević: Koncentriran sam samo na teren, ali znam odakle sam krenuo

Nedjelja, 06. prosinca 2020. 09:41 Napisao/la  SC
Franko Andrijašević
Franko Andrijašević Foto: HNK Rijeka

Franko Andrijašević u središtu je pozornosti Jadranskog derbija zbog dobre forme i činjenice da je kapetan i najbolji igrač Rijeke potekao u Hajduku:

- Isprva je bilo pozitivne nervoze i iščekivanja, pripremao sam se za doček s tribina, ali s godinama je došlo i iskustvo i sad mi je puno lakše. Za mene će to uvijek biti posebna utakmica, na Poljudu sam proveo 15 krasnih godina, imam jako puno prijatelja, a to se ne zaboravlja. Koncentriran sam samo na teren i kako pomoći svojoj momčadi da postigne što bolji rezultat, ali znam odakle sam krenuo, gdje sam napravio prve korake i zbog toga imam respekt i prema klubu, i prema svima koji su još uvijek u klubu, a radili su i kad sam ja bio tamo. Naravno i prema mojoj obitelji i prijateljima, i zbog toga nikad nisam ni slavio golove koje sam postigao protiv Hajduka, niti sam ikad rekao bilo što negativno o Hajduku. Samo jednom je jedna moja obična izjava izvučena iz konteksta i krivo prenesena, kazao je Andrijašević za 24sata.

Rijeka dolazi u pozitivnom ozračju

- Svaku utakmicu gledamo kako dobiti. Imamo pet utakmica manje od Osijeka, četiri od Slavena, po dvije od Dinama i Hajduka..., čeka nas ludi ritam dok sve odigramo i svjesni smo da nam je svaka utakmica i pobjeda značajna. Tako i u jadranskom derbiju, u kome želimo pobjedu. Tako ćemo se i postaviti od prve minute. Svjesni smo da će biti teško, Hajduk je odmorniji i pripremali su se za ovu utakmicu, ali ne žalimo se. Ovo smo htjeli, igrati Europa ligu, i moramo biti spremni na sve izazove. Vratili smo se u petak kući, prespavali, odradili u subotu trening, u bus i na put za Split. Ritam je težak ali to ne znači da ne možemo i pobjeđivati, smatra Andrijašević.

Tablice omogućuje Sofascore