SLAVEN BELUPO - ISTRA 1961 Fausto Budicin: Ako budemo pravi, ništa neće značiti da li smo u Koprivnici dobili ili izgubili pet utakmica u nizu

Petak, 16. listopada 2020. 08:46 Napisao/la  SC

Nakon dugo vremena ponovno igramo u našoj kući, ponovno pred našom publikom. Stvarno se veselimo utakmici, kaže trener Tomislav Stipić

Fausto Budicin
Fausto Budicin Foto: www.istra1961.hr

Fausto Budicin najavio je današnje (18) gostovanje u Koprivnici, Slaven Belupo i Istra 1961 prvi nastavljaju sezonu nakon stanke zbog nastupa reprezentacije:

- Mislim da su oni kao momčad postigli premalo bodova u odnosu na ono što su pokazali, tako da će utakmicu shvatiti kao vrstu iskupljenja za sve što su propustili do sada. Mislim da im je imperativ pobjeda i da se vide kao pobjednici, no nešto će se i nas pitati i nadam se da ćemo im uspjeti poremetiti planove. Što se sastava tiče, svi su u konkurenciji, osim Tomaševića koji ima ozljedu i Bosančića i Einara koji su kartonirani, kazao je Budicin.

Istra 1961 u Koprivnici tradicionalno ostavlja bodove:

- Statistiku ne možemo promijeniti i ono što je bilo, ostat će zapisano u knjigama. No, ako moji igrači budu obraćali pažnju na tu statistiku, od toga neće dobiti ništa korisno. Jedino na što možemo utjecati, to je ishod današnje utakmice i ono što će biti na terenu, odredit ćemo našim voljnim momentom, koncentracijom i kvalitetom. Ako budemo pravi i "potučemo" se s domaćinom, onda neće ništa značiti da li smo u Koprivnici dobili ili izgubili pet utakmica u nizu, zaključio je Budicin.

Slaven Belupo prvi put nakon dužega razdoblja igra pred publikom:

- Nakon dugo vremena ponovno igramo u našoj kući, ponovno pred našom publikom. Stvarno se veselimo utakmici i pozivam sve naše navijače da dođu na stadion i da nas podrže jer smo ih se zaželjeli i jer su nam potrebni da nam pruže potporu, da osjetimo da se netko uz nas bori na terenu. Igramo u Koprivnici i želimo se nahraniti bodovima i zabaviti našu publiku, rekao je trener Tomislav Stipić za službenu klupsku stranicu.

Trener Slaven Belupa svjestan je da Istra 1961 izgleda sve bolje na terenu:

- Istra 1961 je jako dobro organizirana momčad. Teško ju je probiti, a naprijed ima jako brze igrače. Moramo biti strpljivi, smireni i kontrolirati svoje emocije, ali trebamo i vjerovati u dobre izvedbe naših igrača do sada na terenu koje nisu bile adekvatno nagrađene bodovima. Pružit ćemo sve što je u našoj moći i konačno doći do te prve pobjede. Atmosfera u svlačionici je jako bitna jer utječe na izvedbu na terenu koja daje rezultat. Mi smo ovu stanku iskoristili kako bismo se dodatno zbližili. Momčad je između sebe birala kapetana i još jednom potvrdila Parackog kojem čestitam na tome. Sve su to mali detalji s kojima se preispitujemo kako bismo bili čiste duše i iz nje crpili zajedničku energiju potrebnu da igramo kao jedan, kao tim, zaključuje Stipić.

Tablice omogućuje Sofascore