PRIOPĆENJE DRUGOLIGAŠA

Dugopolje odustalo od prve lige i spasilo Rijeku

Srijeda, 02. svibnja 2012. 12:31 Napisao/la  SC

Čelnici drugoligaša u priopćenju objasnili zašto neće tražiti licencu

Dugopolje je odustalo od Prve lige, Rijeka je spašena! Čelnici drugoligaša nisu uspjeli osigurati sve potrebne uvjete i tako neće tražiti licencu za Prvu ligu što ujedno znači da se Rijeka riješila briga oko ostanka u najvišem rangu budući da će i 12. ekipa prvenstva ostati u Prvoj ligi.

Da je Dugopolje krenulo u proces dobivanje licence za Prvu ligu i taj plasman pritom izborilo na terenu, Rijeka bi se za ostanak u najvišem rangu našla u neugodnoj situaciji jer bi morala preskočiti Inter koji drži jedanesto mjesto i s tri unaprijed upisana boda protiv Varaždina ima četiri boda prednosti dva kola prije kraja, te bio bi teško dohvatljiv. Teorija, doduše, još dopušta mogućnost da Lučko, koje za Rijekom kasni pet bodova, dohvati 12. mjesto i na taj način izbaci Rijeku iz Prve lige, no taj scenarij je objektivno teško ostvariv.

NK Dugopolje je objavilo priopćenje koje donosimo u cijelosti:

Uzimajući u obzir složenost postupka za licenciranje, ali i jasan cilj da NK Dugopolje točno informira javnost, navodimo isključivo činjenice koje su izravno utjecale na odluku Uprave. Naime, Uprava kluba paralelno s licenciranjem pregovarala je s potencijalnim sponzorima čija bi ulaganja zatvorila financijsku konstrukciju za I. HNL.

Na dan 25. travnja 2012 godine, u samom vrhuncu pregovora kada smo ispunili sve kriterije za licenciranje izuzev financijskih (koje smo u dva navrata dopunjavali i 30. 4. dobili potvrdu o ispunjenju), a i sportski rezultat nam je bio naklonjen, u 15.58 sati putem faksa smo zaprimili poziv na dostavu očitovanja o žalbi komisiji za licenciranje HNS-a u kojoj se pobija odluka komisije za licenciranje s obrazloženjem da je komisija za licenciranje pogriješila i da NK DUGOPOLJE ne ispunjava također ni kriterij P.04 s oznakom „A“ koji je uvjet za izdavanje licence UEFA licence i licence za I. HNL za natjecateljsku 2012./13. godinu s obzirom da nije dostavio izvadak iz registra profesionalnih športskih klubova (uz oznaku samo profesionalni klubovi).

S obzirom na rok između zaprimanja poziva putem faksa na dan 25. travnja 2012. godine u 15.58 sati i roka za dostavu očitovanja do 30. travnja 2012. godine, nismo s potencijalnim sponzorima i igračima ispregovarali ugovorne stavke za potpis preostalih ugovora o profesionalnom igranju te samim time nismo ni poslali zahtjev za upis u registar profesionalnih športskih udruga MZOŠ RH niti smo u mogućnosti dostaviti izvadak iz istog.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.