OSIJEK POBIJEDIO DINAMO II

U kakvim će sastavima igrati Dinamo?

Nedjelja, 28. travnja 2019. 10:39 Napisao/la  Igor Vranić

Dinamo igra protiv Rijeke, Gorice i Hajduka

Dinamo u 33. kolu dolazi na Rujevicu
Dinamo u 33. kolu dolazi na Rujevicu Foto: www.hnkrijeka

 

Osijek je u 31. kolu pobijedio Dinamo nakon pet godina i osvojio važne bodove u borbi za europski plasman s Rijekom, Hajdukom i Goricom.

Rijeka je u najboljoj poziciji.

Ako pobjedi Rudeš u 31. kolu, do kraja sezona praktično odlučuje sama o sebi.

Plasmani Osijeka, Hajduka i Gorice itekako ovise o rezultatima izravnih konkurenata, nakon 31. kola postalo je jasno da će u preostalih pet kola Dinamo bitno određivati europski poredak u HNL-u.

Možda i preusudno ako Osijek ostvari europski plasman zbog tri boda osvojena u utakmici 31. kola protiv Dinama.

Dinamo u 33. kolu igra protiv Rijeke na Rujevici, protiv Gorice i Hajduka u 34. i 36. kolu igra na Maksimiru.

Sve tri utakmice pod posebnim su povećalom nakon što je Dinama protiv Osijeka igrao u pričuvnoj postavi.

Nenad Bjelica indikativno je nakon poraza u Gradskom vrtu objašnjavao da Dinamo nema drugu momčad.

Zajapurio se nervozni trener Dinama pred kamerom dok je iznosio tezu da je momčad Dinama koja je izgubila utakmicu u njegovu rodnom gradu postala prvak, jer je igrala većinu utakmicu u HNL-u umjesto momčadi Dinama koja je igrala europske utakmice.

Dinamo je doživio dva poraza u HNL-u, od Rijeke i Osijeka.

Poraz od Rijeke u 15. kolu doživjela je ova momčad Dinama: Livaković, Stojanović, Dilaver, Theopfile-Catrin, Leovac, Ademi, Gojak, Olmo, Hajrović, Oršić i Gavranović.

Poraz od Osijeka u 31. kolu doživjela je potpuno drugačija momčad Dinama: Zagorac, Musa, Perić, Lešković, Moharrami, Gojak, Šunjić, Šitum, Kadzior, Atiemwen i Andrić.

Jedino je zajedničko dvjema momčadima Dinama, koje su doživjele poraze, trener  koji je tijekom sezone imao privilegiju birati momčadi prema protivnicima.

Nakon što je Dinamo ispao iz Europe sredinom užujka, Bjeličin je izbor postao lakši, više nije morao čuvati najbolje igrače.

Početkom travnja u 27. kolu Dinamo je pobijedio Hajduk u sljedećem sastavu: Livaković, Stojanović, Dilaver, Theopfile-Catrin, Rrahmani, Gojak, Šunjić, Olmo, Kadzior, Oršić, Gavranović.

Budući da protiv Osijeka nisu igrala čak osmorica igrača Dinama koji su četiri kola ranije pobijedili Hajduk, postavlja se pitanje u kakvim će sastavima Dinamo igrati utakmice protiv Rijeke, Gorice i Hajduka?

Tablice omogućuje Sofascore