NENAD BJELICA

Jedini podsjetnik na tzv. korporaciju

Subota, 28. rujna 2024. 13:24 Napisao/la  Igor Vranić

Bjelica radio za Zdravka Mamića i Damira Miškovića

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: GNKDinamo

Nenad Bjelica vratio se u Maksimir iz kojega je otišao za vladavine Zdravka Mamića, tada u (ne)službenoj funkciji savjetnika Dinama iz BiH.

Čim se vratio u medijskom prostoru otvorila se polemika zbog Bjeličina verbalnog ispada na Rujevici, kada je kao trener Osijeka optužio Dinamo i Rijeku za korporativno udruživanje.

- Čim sjedim na ovom mjestu, jasno je da smo ostavili neke stvari u prošlosti. Odgovorni su ljudi procijenili da to nije toliki problem i ja se slažem s tim. Nekad se kod kuće posvađate sa ženom pa nastavite živjeti. Nije tema razgovora ta izjava, možda ćemo o tome u nekom opuštenom razgovoru, prokomentirao je Bjelica prostački ispad na Rujevici 2021. godinei.

Nakon što je utakmica između Rijeke i Osijeka završila bez pogodaka, Bjelica je članovima stručnog stožera Rijeke izgovorio sljedeće:

- Igrali ste za korporaciju, a ne za sebe. Pi*** vam strinina, da vam pi*** strinina! Je*** vas korporacija! Bit ćete gladni kruha od korporacije, ja vam kažem! Samo kad vas više ne budu trebali. Sramota, sramota..., kazao je Bjelica.

Nije se smirio, na putu do svlačionice opet je glasno pred kamerom komentirao:

- Je l' vas usrećila korporacija? P..ka vam materina! Je...a vas korporacija!

Bjelica je aludirao na prisnu suradnju Zdravka Mamića i Damira Miškovića, koja je davno prije njegove reakcije prešla granicu dobrog sportskog ukusa.

Njegove riječi odjeknule su cijelom regijom budući da je radio za Mamića i Miškovića,  tzv. korporacija nije Bjelici smetala dok  je bio trener Dinama i Spezije.

Bjelica se vratio u Dinamo nakon što se tzv.  korporacija potpuno raspala odlaskom Mirka Barišića, predsjednika Dinama kojega hrvatsko pravosuđe tretira kao osobu s autističnim poremećajem!

Drugačije se ne može objasniti zašto Barišić nije optužen kao prvi suučesnik u izvlačenju novca iz Dinama, dvadesetak godina Zdravko Mamić bio je najbliži Barišićev suradnik, duže i intezivnije je surađivao s Barišićem nego s drugooptuženim bratom Zoranom Mamićem.

Nova uprava Dinama na čelu s Velimirom Zajecom nema nikakve veze s tzv. korporacijom, pa nije jasno kome se Bjelica obratio, kada je nakon povratka u Maksimiru rekao da neke stvari treba zaboraviti, odnosno, ostaviti prošlosti kao što je naglasio.

Povratkom Nenada Bjelica u prošlost se vratio Dinamo, Nenad Bjelica postao je jedini podsjetnik u Dinamu na razdoblje kada je tzv. korporacija bila na vrhuncu.

Usput, Zdravko Mamić prije nekoliko dana pred kamerama je iz BiH poručio čelnicima Dinama da što prije vrate Nenada Bjelicu!

Tablice omogućuje Sofascore