Prva HNL: Dinamo izgubio još dva boda, vratar Ivan Banić junak Gorice

Subota, 05. kolovoza 2023. 23:09 Napisao/la  SC

Banić je imao nekoliko više nego zapaženih obrana na Maksimiru, naročito se mogu izdvojiti one Bruni Petkoviću i Luki Ivanušecu u samoj završnici

Ivan Banić
Ivan Banić Foto: Screenshot

Ivan Banić junak je Gorice, koja je remijem na Maksimiru protiv Dinama preskočila modre na ljestvici i izbila na treće mjesto.

Iako su modri dominirali, naročito u drugom dijelu utakmice, na kraju je izostala pobjeda koja bi momčad Igora Bišćana izbacila na prvo mjesto, ispred Osijeka i Hajduka.

Inače, imala je i momčad Gorice svoje prigode, u 26. minuti Mitrović je zatresao vratnicu nakon odličnog udarca Ndokita i još ljepše obrane Livakovića, ali puno veće prigode nisu uspjeli realizirati Bišćanovi izabranici.

U sudačkoj nadoknadi tako nitko na vrijeme nije natrčao na povratnu loptu Brune Petkovića, koji je lijepo ispremiješao gostujuće braniče, nakon toga Banić je u 72. minuti skinuo odličan Petkovićev udarac, u samoj završnici utakmice na isti je način  zaustavio i odličan pokušaj Luke Ivanušeca.

DINAMO: Livaković, Ljubičić, Perić, Bernauer (59 Šutalo), Moharrami (78 Ristovski), Mišić, Sučić (59 Ivanušec), Špikić (78 Emreli), Baturina, Kaneko (59 Mihaljičenko), Petković.

GORICA: Banić, Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Soldo (62 Munksgaard), Pršir, Majstorović (89 Leš), Ndockyt (90 Blummel), Mitrović (78 Ilečić), Vujnović (78 Jurić)

Utakmica 3. kola Prve HNL: Dinamo - Gorica 0:0

Tablice omogućuje Sofascore