Dinamo osvojio Superkup pobjedom protiv Hajduka u Maksimiru

Subota, 15. srpnja 2023. 22:15 Napisao/la  SC

U konačnici je pobijedila bolja momčad, Dinamo je većim dijelom utakmice dominirao  i stvorio više izglednih situacija

Martin Baturina odlučio pobjednika
Martin Baturina odlučio pobjednika

Dinamo je osvojio prvi trofej u sezoni pobjedom protiv Hajduka u Supekupu, utakmicom između aktualnog prvaka i pobjednika kupa počela je nova sezona.

U 52. minuti Bulat je ubacio slijeva, Petković je na desnoj strani kaznenog prostora suptilno primirio loptu Baturini, koji je u padu tehnički perfektno odradio udarac po kojemu je lopta završila u desnom Lučićevom kutu - 1:0.

Baturina je donio pobjedu Dinamu u utakmici koja je bila puno zanimljivija u drugom dijelu, kada se momčad Hajduka podignula malo više nego u prvom dijelu i preuzela veći rizik u igri.

Već u 48. minuti mogao se Hajduku isplatiti drugačiji pristup, Dajaku je na Melnjakov pas ušao slijeva i došao nadomak Livakovića, koji je obranio prvu od dvije velike prilike gostiju.

Drugu priliku Hajduk je imao, kada je Čuić ostao sam ispred Livakovića, nije dobro zahvatio loptu glavom nakon Melnjakova dodavanja glavom.

U konačnici je pobijedila bolja momčad, Dinamo je većim dijelom utakmice dominirao, stvorila je domaća momčad nekoliko obećavajućih situacija bez završnice.

Prvi dio utakmice bio bi potpuno dosadan da Petković nije u 13. minuti sjajno podvalio loptu Baturini, koji se pojavio iskosa ispred Lučića, vratar Hajduka nogom je skrenuo loptu.

Bio je to jedini udarac u okvir vratiju u prvom dijelu u kojemu je najviše uzbuđenja izazvao crveni karton za trenera Ivana Leku.

DINAMO: Livaković, Ristovski (84 Moharrami), J. Šutalo, Perić, Ljubičić, Bulat, Mišić (84 Sučić), Špikić (84 Menalo), Baturina, Ivanušec (89 Marin), Petković (67 Topić)

HAJDUK: Lučić, Sigur (69 Moufi), Šarlija, Ferro, Melnjak, Pukštas (69 Odjidja-Ofoe), Krovinović, Dolček (63 Čuić), Benrahou, Dajaku (63 Sahiti), Mlakar

Utakmica Superkupa: Dinamo - Hajduk 1:0 (Baturina 52)

Tablice omogućuje Sofascore