Prva HNL: Dinamo doživio drugi uzastopni poraz prije utakmice protiv Rijeke

Srijeda, 15. ožujka 2023. 19:00 Napisao/la  SC

Istra 1961 se pobjedom s osmoga vratila na četvrto mjesto u nikada izjednačenijoj borbi za europski plasman

Prva HNL: Dinamo doživio drugi uzastopni poraz prije utakmice protiv Rijeke

Istra 1961 je šokirala Dinamo u završnici utakmice na Aldo Drosini.

U 91. minuti Matheus se na desnoj strani kaznenog prostra okrenuo oko Perkovića i namjestio na lijevu nogu, iz zatvorene pozicije plasiranim udarcem pogodio je prečku iza Livakovića, lopta se odbila u mrežu - 1:0.

Atraktivnim Matheusovim pogotkom Istra 1961 pobijedila je Dinamo u zaostaloj utakmici 12. kola, Dinamo je doživio drugi uzastopni poraz prije utakmice protiv Rijeke u nedjelju na Maksimiru.

U prvom dijelu najbolju priliku nije iskoristio Menalo, koji je sam dotrčao do Majkića prije nego što nije bio precizan u završnom udarca.

Bio je Dinamo konkretniji, stvorio je još dvije nešto izglednije šanse (Petković, Menalo), Istra 1961 je igrala dovoljno poduzetno da bi utakmica obećavala uzbudljivu završnicu.

U drugom dijelu Dinamo je nastavio dominirati kroz posjed lopte (62 posto), Majkić je dvaput morao ozbiljnije intervenirati, Istra 1961 se očekivano orijentirala na tranzicije od kojih je ona u 91. minuti bila presudna.

Istra 1961 se pobjedom s osmoga vratila na četvrto mjesto u nikada izjednačenijoj borbi za europski plasman.

ISTRA 1961: Majkić, Hujber, Marešić, Galilea, Marin, Kadušić (80 Vuk), Petrušenko, Caseres, Matheus, Boultam (68 Mahmoud), Bakrar (85 Josipović)

DINAMO: Livaković, Moharrami, Ristovski, Perić, Perković, Mišić, Ljubičić, Špikić, Baturina, Menalo (63 Ivanušec), Petković

Utakmica 12. kola: Istra 1961 - Dinamo 1:0 (Matheus 90+1)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.