Marcelo Brozović potpisao ugovor s Dinamom, Mato Jajalo otpao, Ante Mrmić novi vratar

Petak, 31. kolovoza 2012. 14:58 Napisao/la  Z. G.

Sretan sam što sam dobio priliku igrati u ovako velikom i uspješnom klubu, a na meni je opravdati povjerenje, istaknuo je prilikom predstavljanja Brozović

Prvo je uskliknuo da mu ne trebaju pojačanja, jer priliku želi pružiti onim igračima koji su izborili Ligu prvaka. Potom je potjerao Jerka Leku i Nikolu Pokrivača i ugurao Marcela Brozovića, mladoga nogometaša koji pokriva upravo njihovu poziciju.

Dinamov trener Ante Čačić figurira kao principijelan trener, no ovakav mu razvoj događaja malo poljuljao reputaciju i ne prikazuje ga dosljednim. Kako god, daroviti 20-godišnji vezist Lokomotive u petak je potpisao ugovor s Dinamom na čak sedam godina. Brozović će tako imati priliku osvanuti u izlogu Lige prvaka i, za razliku od "vremešnih" Leke i Pokrivača, namamiti potencijalne kupce. U igri za doalazak na Maksimir bio je i igrač Kölna Mato Jajalo, ali je Zdrabko Mamić objasnio kako je dolaskom Carrasca prijelazni rok okončan.

- Moj je dolazak u Dinamo davna tema i doista mi je drago da se sve završilo. Sretan sam što sam dobio priliku igrati u ovako velikom i uspješnom klubu, a na meni je opravdati povjerenje. Konkurencija je jaka, ali nadam se da ću dobiti priliku. Čestitam dečkima, odlično su igrali u kvalifikacijama i uvjerljivo izborili plasman u Ligu prvaka, istaknuo je prilikom predstavljanja Brozović.

Ante Mrmić, sin nekadašnjega vratara hrvatske reprezentacije, Marijana Mrmića, potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom. Mladi će čuvar mreže u Maksimiru preuzeti ulogu trećega vratara, upražnjeno nedavnim raskidom ugovora s Filipom Lončarićem. Status prve pričuve Ivanu Kelavi zasad ima Romeo Mitrović. Mrmić je rođen 1992. godine u Vinkovcima u doba dok je njegov otac branio za Cibaliju, a u Maksimir dolazi iz redova NK Varaždin.

- Jasno je da sam sretan što sam došao u Dinamo i svjestan sam da su Kelava i Mitrović ispred mene. Meni je bitno da imam priliku učiti od sjajnih vratara, a budem li naporno radio ukazat će se šansa da se pokažem i na utakmici, naglasio je mladi Mrmić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.