Ante Kulušić samo radi ono što odluči IO HNS-a u kojemu sjedi i Damir Mišković

Četvrtak, 04. veljače 2021. 09:54 Napisao/la  Igor Vranić

Izvršni odbor HNS-a može raspustiti Komisiju za suce, imenovati nove članove i novog predsjednika koji će raditi isto što radi sadašnji predsjednik

Ante Kulušić, dopredsjednik, Ante Vučemilović, prvi dopredsjednik, Davor Šuker, predsjednik i Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a
Ante Kulušić, dopredsjednik, Ante Vučemilović, prvi dopredsjednik, Davor Šuker, predsjednik i Damir Mišković, dopredsjednik HNS-a

Damir Mišković otvoreno je najavio čistku u sudačkoj organizaciji, što god to značilo u praksi.

Prijetnja dopredsjednika HNS-a i bliskog suradnika Zdravka Mamića dogodila se neposredno nakon prijetnje Dinama.

Odmah poslije utakmice Dinama protiv Hajduka prvo se oglasio Zoran Mamić:

- Ogorčen sam na suce, ne samo danas. Napravila se hajka na Dinamo zbog jednog auta. Sudac Zebec u Gorici je krivo dosudio aut, ali sigurno nije znao da će nakon tog auta doći do jedanaesterca pa gola. Ovo što su danas radili VAR-soba i sudac, sramota je koja nas prati cijelu sezonu. Dva penala u prvom poluvremenu, jedan na Majeru. Ne znam u kojoj državi na svijetu se to ne svira, a iza toga je bio penal na Gavranoviću. Od prijatelja, zapravo dobrog poznanika, bio sam jako iziritiran jer je jedan od naših najboljih sudaca. Užasno loše suđenje Dinamo ima ovu sezonu, a stvara se fama da se Dinamu pomaže s jednim autom. Recite još jednu odluku za Dinamo koja je dosuđena i bila kapitalna. Ovo je pljuska sudačkoj organizaciji i sucima kako sude Dinamu, rekao je Zoran Mamić.

Dinamo je vrlo brzo reagirao i sljedećim priopćenjem amortizirao trenerovu izjavu:

U Hrvatskoj postoji klub koji ne plače, ne kmeči, ne žali se. Šuti, trpi, igra i pobjeđuje. I hrani cijeli hrvatski nogomet, financijski, igrački, na sve načine. Četrnaest igrača Dinama omogućilo vam je ugodan život sljedećih nekoliko godina svojim doprinosom za osvojeno srebro u Rusiji. A vi to vraćate najmonstruoznijim podvalama koje se mogu zamisliti. Mario Zebec nije slijep. On dobro vidi i točno zna što radi. Večeras, na Maksimiru, u utakmici koja bi trebala biti najveća svečanost hrvatskog nogometa, u samo 45 minuta taj je čovjek masakrirao Dinamo. Nije sudio apsolutno čisti, nedvojbeni kazneni udarac na Majeru, išao je gledati VAR i pored zdravih očiju odlučio je zažmiriti. Drugi mogući kazneni udarac, nakon povlačenja Gavranovića, nije išao niti pogledati. Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lige. Nije sudio indirekt na vraćenu loptu Kaliniću, a na kraju ne sudi ni evidentno rušenje Gavranovića u terenu, iako je pet metara od situacije. Ništa tu nije slučajno, to je eklatantna pljačka. Bilo je tako i u Osijeku - slični su bili, ne propusti, već namjerne odluke Duje Strukana. Nije vas briga za hrvatski nogomet, putujete, gostite se i čekate da vam u Maksimiru ponovo poklonimo 14 igrača koji će stvarati uspjehe hrvatske reprezentacije!? Dosta je. S Dinamom se više nećete napucavati na ovaj način, vidjet ćete to vrlo brzo, stajalo je u Dinamovu priopćenju.

Retorika je vrlo slična, razlike su u nijansama!

Mišković je naglasio da prijeti kao dopredsjednik HNS-a, a ne kao vlasnik Rijeke, Mišković je izravno prozvao VAR suca Gorana Gabrila, Zoran Mamić i Dinamo verbalno su napali glavnog suca Marija Zebeca...

Kronološki slijed napada na suce prije Mamića i Miškovića počeli su direktor NK-a Slaven Belupo Zvonimir Šimunović i predsjednik HNK-a Gorica Nenad Črnko.

Šimunović je napao suca Igora Pajača zbog suđenje u Puli protiv Istre 1961, Črnko je prozvao Marija Zebeca zbog suđenja u Velikoj Gorici u utakmici protiv Dinama.

Epilog je poznat!

Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a žurno je suspendirala suce Marija Zebeca i Igora Pajača, direktor NK-a Slaven Belupo Zvonimir Šimunović i predsjednik HNK-a Gorica Nenad Črnko kao nogometni dužnosnici zbog izjava prijavljeni su Disciplinskoj komisiji HNS-a, Zorana Mamića kao nogometnog djelatnika zbog izjava novčano je kaznio Disciplinski sudac Prve HNL.

Što će se dogoditi u HNS-u nakon Miškovićevih prijetnji?

Za početak Miškovića bi zbog izjava kao nogometnog dužnosnika dosljedno trebalo prijaviti Disciplinskoj komisiji HNS-a, zatim bi prema ustaljenom obrascu nekako trebalo kazniti Gorana Gabrila iako VAR sudac nije odgovoran za odluke glavnog suca.

U krajnjem slučaju,  Izvršni odbor HNS-a može raspustiti Komisiju za suce i imenovati novog predsjednika koji će raditi isto što radi sadašnji predsjednik Ante Kulušić.

Ante Kulušić je inače dopredsjednik HNS-a koji sa sucima radi samo ono što odluči Izvršni odbor HNS-a u kojemu između ostalih sjedi dopredsjednik HNS-a Damir Mišković.

Tablice omogućuje Sofascore