FENAN SALČINOVIĆ Kunem se da je Olgun najveći lažov i prevarant koji je kročio u ovaj klub

Subota, 25. travnja 2020. 16:28 Napisao/la  SC

Allaha Velikog molim u ovom odabranom mjesecu nek' vrati meni i mojoj djeci ako sam bilo što lažirao, krivotvorio ili nečasno uradio, odgovara bivši igrač Rijeke na optužbe bivšeg investitora u NK Čelik

Fenan Salčinović ispred Ante Rebića (Split)
Fenan Salčinović ispred Ante Rebića (Split)

Fenan Salčinović brzo je odgovorio Aydinu Olgunu.

Bivši investitor u NK Čelik bivšem igraču Rijeke predbacio je da je do boljega ugovora došao prevarom što je suprotno načelima njegove vjeroispovijesti.

- Izreći ovakve optužbe i laži u ovom velikom mjesecu govori o samom čovjeku, to sve rekao je čovjek koji ima oko 10 godina zatvora, koji ne može obavljati ni jednu funkciju u sportskom kolektivu u svojoj zemlji doživotno, koji je ostao dužan polovici države... Tek će se vidjeti u kakvoj je stanju ostavio klub. Čovjek koji je sa svojim svijetom potpisao za mene licencu, tada sam ih mogao sve oboriti i u zatvor poslati, ali sam "halalio" (oprostio, op. a.) radi kluba. Tada su oni meni plakali, a ne ja njima! Pa ovakav čovjek ne bi trebao da priča do kraja života, a kamo li da drži predavanja o moralu. Do sada sam slušao priče kako tjeram trenere, a evo sada čujem da tjeram i velike gazde! Tako vam biva kad se ne pokorite "ublehaškom" (prevarantskom, op. a.) sistemu. Vrijeme će pokazati šta su ostavili iza sebe i što su radili za svog mandata, pozivam sve institucije da ispitaju njegove navode detaljno. Kunem se da je najveći "ublehaš", lažov i prevarant koji je kročio u ovaj klub, mene je slagao 10 puta u lice za sve. Do njegovog dolaska u klub dug je bio 33, a sada je puta četiri. Moja jedina greška je što sam surađivao s njim, davno sam trebao povući radikalan potez, ali ruke su vam vezane kad je Čelik u pitanju. Također pozivam sve ljude koji su surađivali s ovim prevarantom da se oglase i kažu svoja iskustva. Dok ovo sve prođe napravit ću "press" gdje ću sve detaljno iznijeti i pokazati ugovore. Na kraju ću reći riječi koje vas također molim da objavite: Allaha Velikog molim u ovom odabranom mjesecu nek' vrati meni i mojoj djeci ako sam bilo što lažirao, krivotvorio ili nečasno uradio ili nekoga podmitio vezano za Čelik i ugovore i navode za koje sam optužen, rekao je Salčinović za sportsport.ba.

Inače, Salčinović je praktični vjernik zbog čega se kao igrač Rijeke neizravno sukobio s trener Elvisom Scorijom, koji ga je otpisao:

U kolovozu 2012. godine Salčinović je raskinuo ugovor s Rijekom u neobičnim okolnostima:

- Dva su razloga. Bio sam tako ozlijeđen da nisam mogao ni hodati, a kamo li trčati. To opet naglašavam! Svejedno sam trenirao, pokušao sam ali nisam mogao igrati. Drugi je razlog moj post za vrijeme Ramazana, trener je otvoreno rekao da neću igrati dok postim. Igrači u najvećim klubovima na svijetu igraju dok poste, ne vidim zašto bi to bio problem kod mene. Dugo sam profesionalac, nikada zbog toga nisam imao problema, rekao je tada Salčinović za sportcom.hr.