Eugen Tončinić: Rad s mladima temelj je naših uspjeha, sadašnja generacija stasala je zajedno

Petak, 11. prosinca 2015. 00:00 Napisao/la  Stjepan Lončarić

Iz Kastva je proizašlo mnogo vrhunskih košarkaša koji su stigli do Prve lige, pa i dalje na europske parkete poput Štembergera i Vrbanca, kaže trener košarkaša Kastva


Samo su manje upućeni ljubitelji košarke iznenađeni serijom zrelih izdanja košarkaša Kastva u ovogodišnjem natjecanju A-2 lige - Zapad, popraćenih vrijednim pobjedama.

Nakon devet kola natjecanja, a uoči još jednog iskušenja u Puli, momčad trenera Eugena Tončinića dijeli prvo mjesto sa Šancem. Trener Tončinić već je 16 godina u klubu, prošao je sve selekcije i najbolje zna formulu uspjeha

– Rad sa mladima temelj je naših uspjeha. U natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija natječemo se doslovno sa svim selekcijama, u većini natjecanja u samom smo vrhu, idemo na turnire... Godinama se u klubu radi dobro, a sadašnja generacija je stasala zajedno i skoro istovremeno postigla košarkašku ulaznu punoljetnost. Ugodan je osjećaj da smo u vrhu lige, ali ne slažem se da smo favoriti u subotu u Puli. Bit će to tvrda, radna utakmica. U susretu sa Kraljevicom na odmoru smo se pogledali, dogovorili i krenuli u pobjednički juriš, nadoknadivši veliku razliku od dvadeset koševa. Prvi produžeci u ovogodišnjem natjecanju pripali su na kraju mojim dečkima. Iz Kastva je proizašlo mnogo vrhunskih košarkaša koji su stigli do Prve lige, pa i dalje na europske parkete poput Štembergera i Vrbanca. Zdrava smo sredina, imamo odličnu novu dvoranu, idealne uvjete za rad, gledaoce i najvažnije veliki broj djece, koja želi napredovati, participirati u našem projektu, kaže Tončinić.

U samo devet utakmica čast i priliku da zaigraju za prvu momčad imalo je već 19 igrača – Škrgić (2 koša), Lipovšćak (77), Maljevac (9), Barnjak (180 – prvi strijelac lige), Prpić (94), Saftić (84), Ratko (32), Benković (43), Katalinić (8), Santini (27), Miletić (77), Dobrić (25), Vodopić (8), Šarčević (26), Mandičić (26), Mandekić (2), Kusturin, Bešić i Kučan (61), koji je odigrao samo četiri utakmice.

U Kastvu se treba dokazivati i kroz treninge, jer se teško ulazi i u zapisnik...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.