ZORAN MAMIĆ PREDSTAVLJEN

Nepravomoćno osuđeni direktor

Srijeda, 05. lipnja 2019. 12:58 Napisao/la  SC

Zdravko Mamić ponovo preuzeo klub

Mirško Barišić, Zoran Mamić i Tomislav Butina
Mirško Barišić, Zoran Mamić i Tomislav Butina Foto: screenshot

Zoran Mamić službeno je predstavljen kao novi direktor Dinama.

Kao što je najavljeno, Dinamo će ponovo voditi osoba koja je nepravomoćno osuđena na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog toga što je oštetila klub za 116 mil. kuna zajedno sa Zdravko Mamićem.

Jedina razlika između nepravomoćne presude Zdravku i Zoranu je da je stariji brat osuđen na više od pet godina što znači da bi sjedio u zatvoru da nije pobjegao.

Da je Zoran Mamić nepravomoćno osuđen na samo mjesec dana više zatvorske kazne, u srijedu sigurno ne bi bio u Makismiru predstavljen kao novi direktor.

Bio bi u zatvoru ili u bijegu!

Ovako je Dinamo očito nastavio prkositi hrvatskom pravosuđu društveno neprihvatljivim ponašanjem.

- Nikad se ne bih vratio u Dinamo da mislim da sam kriv. Imao sam više ponuda, nekih i milijunskih, ali nisam mogao prekršiti dogovor i napustiti klub. Dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar posao ovdje. Ne može me poljuljati nikakva ponuda, kaže Zoran Mamić.

- Zašto Zoran Mamić kad je nepravomoćno osuđen? Vjerujemo da će istina i pravda na koncu pobijediti. Ovo smo odlučili s puno emocija i puno znanja. Zoran je dio ekipe koja je stvorila ovakav Dinamo i koja o svemu odlučuje. Nećemo nikad zaboraviti tu njegovu ulogu i ulogu Zdravka Mamića. Svi smo mi prethodnih godina radili u ovom klubu, Zdravko je bio moj prvi suradnik i najuspješniji. Nemoguće je da je samo jedan čovjek nešto pogrešno napravio, a mi bili ovako uspješni, ne samo sportski, već i financijski. Klub sa Zdravkom na čelu je postigao sjajne rezultate. Ne znam što će biti i kad će biti, ali ovdje govorim o istini i vjerujem da će pravda doći na svoje. Zdravko je član uprave, naš zaposlenik i puno radi za ovaj klub. Prije 17 godina sam ga ja pozvao da dođe u Dinamo jer sam vidio da mu je potreban takav čovjek. Imali smo sreće da je on došao sa srcem, s emocijom. Ne može se samo tako eliminirati jednog čovjeka i njegov rad, kazao je predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Stvara se dojam da iza svih odluka u Dinamu još uvijek stoji Zdravko Mamić:

- Naš odnos je više nego bratski, dijelimo dobro i zlo. Otkad sam postao svjestan sebe, sve životne odluke sam dijelio s njim. On zna kakvu sam ekipu okupio i drago mu je zbog toga, kazao je Zoran Mamić.

Zajedno sa Zoranom Mamićem stručne kriterije u Školi nogometa ubuduće određuju Damir Krznar i Tomislav Butina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.