Počeo postupak izručenja Zdravka Mamića, jer je oštetio klub koji tvrdi da nije oštećen!?

Utorak, 11. lipnja 2019. 12:52 Napisao/la  SC

Ne možete u tim optužnicama pročitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu, kazao je Mamić nakon sudskog ročišta

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 

Zdravko Mamić pojavio se u utorak na sudskom ročištu zakazanom u Sarajevu zbog zahtjeva Hrvatske o izručenju.

Nakon što se pojavio na sudu, Mamić se obratio javnosti:

- Ne možete u tim optužnicama pročitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu. Ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim... Hrvatski režim mi se navalio na leđa. Traži se moja eliminacija iz sportskog, čak i fizičkog života Republike Hrvatske. BiH je moja nada, hvala što me tretiraju kao čovjeka. I vama medijima u BiH hvala. To je dijametralno suprotno od onoga što sam doživio od svoje domovine. Jučer sam htio izaći s podacima koji bi uzdrmali državu. Odvjetnik me upozorio da bih time naštetio svojoj situaciji. Moj cilj je da se moje suđenje ne održi u Osijeku koji je ucijenjen od hrvatskih službi, kazao je između ostalog Mamića.

Još uvijek djelatnik Dinama posebno je zamjerio hrvatskim medijima koji se ne bave meritumom sudskog procesa.

Budući RH Hrvatska ne tereti Mamića da je oštetio državni proračun nego Dinamo, kako je moguće da je Mamić oštetio Dinamo ako je isti klub nekoliko puta službeno obznanio da nije oštećen!

Što se tiče eventualnog izručenja, počinje sudski proces u kojemu će Mamićevi odvjetnici pokušati dokazati da nema razloga za izručenje njihova klijenta.

Mamić nije pritvoren, postoji mogućnost da će mu sud naložiti obvezno javljanje policijskoj postaji i onemogućiti izravne kontakte s medijima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.