MIRKO BARIŠIĆ Dinamo će europske utakmice igrati na novom stadionu u Osijeku

Ponedjeljak, 02. prosinca 2019. 21:22 Napisao/la  SC
Mirko Barišić
Mirko Barišić

Mirko Barišić na redovitoj Skupštini Dinama izvjestio je članove o planovima za gradnju stadiona:

- S gradonačelnikom Milanom Bandićem došli smo do zaključka da Dinamo ostaje na Maksimiru, ali ne na ovom stadionu koji uskoro više neće zadovoljavati propise FIFA-e i UEFA-e. Ne želimo čekati tu zabranu, ali muče nas brojni problemi. Kad se ruši stadion, a gradi novi, trebaju nam međurješenja. Ništa se ne pomiče, vrijeme prolazi, a Dinamo je u bezizlaznoj situaciji. Trebamo i nogometni kamp, izgubili smo dio Svetica, a planiramo kupiti svoj kamp koji bismo koristili za vrijeme izgradnje stadiona. U to vrijeme domaće bismo utakmice igrali u Kranjčevićevoj ulici, a kako Zagreb nema stadion za Europu, te dvoboje morali bismo riješiti tako da igramo u Osijeku koji će do tada prema planu izgraditi novi stadion. Novi Maksimir trebao bi imati kapacitet između 25 i 30 tisuća gledatelja. Želimo investirati u svoju, a ne u tuđu imovinu. Uložit ćemo, ali sigurni smo samo kad smo mi vlasnici, onda možemo reći da će se stadion sigurno dogoditi, rekao je predsjednik Dinama.

- U 2018. godini na ulaznicama smo imali prihod od 7.260.000 kuna, dok smo u tekućoj godini ostvarili prihod od 27 milijuna kuna, a još nas očekuju tri utakmice prvenstva i utakmica s Manchester Cityjem. Porasla je i pretplata, kazala je predsjednica Uprave Vlatka Peras.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.