Atalanta protiv Juventusa pokazala zašto spada u vrh talijanskog nogometa

Utorak, 26. studenog 2019. 14:30 Napisao/la  SC

Gian Piero Gasperini slovi kao jedan od najboljih talijanskih trenera kojega posebno cijeni Pep Guardiola

Atalanta protiv Juventusa pokazala zašto spada u vrh talijanskog nogometa

 

Nenad Bjelica večeras će utakmicu protiv Ataante početi s trojicom stopera, što trener Dinama najčešće čini u utakmicama Lige prvaka.

Dinamo ima dovoljno kvalitete da se može brzo presložiti, pa je tako Bjelica u zadnjoj utakmici protiv Šahtara promijenio način igre već nakon dvadesetak minuta, kada je uvidio da ne ide kao što je očekivao.

U toj utakmici ugodno iznenađenje postao je stoper Catherine, koji se napadački iskazao na poziciji desnog bočnog braniča iza Stojanovića.

Veliki napadački potencijal momčadi Dinama počiva na tandemu Petković - Olmo, učinak kojega je izostao u utakmici protiv Šahtara.

Ako Olmo večera bude na očekivanoj razini, obrani Atalante neće biti lako pokrivati (među)prostore.

Vjerojatni sastav Dinama: Livaković - Perić, Dilaver, Catherine - Stojanović, Leovac - Olmo, Gojak, Ademi, Oršić - Petković

Gian Piero Gasperini slovi kao jedan od najboljih talijanskih trenera kojega posebno cijeni Pep Guardiola.

Gasperini je od Atalante stvorio klub koji je ove sezone prvi put u povijesti dosegnuo razinu Lige prvaka, pa ne čudi slabiji ulazak u natjecanje.

Na početku sezone Atalanta je u talijanskom prvenstvu igrala potpuno drugačije nego u Ligi prvaka, kako sezona prolazi Gasperinijeva momčad u Ligi prvaka izgleda sve bolje.

U zadnjoj utakmici Atalanta je protiv Juventusa pokazala zašto spada u vrh talijanskog nogometa, do 74. minute vodila je 1:0 uz promašeni penal.

Posljednih petnaestak minuta Juventus je u svom stilu postigao tri pogotka i pobijedio (3:1).

Pokvarila je na kraju utakmice Atalanta dojam da vrijedi više od 6. mjesta na kojemu se trenutačno nalazi.

Jedno je sigurno, večeras će se na San Siru igrati drugačija utakmica nego u Zagrebu, gdje je Atalanta doživjela težak poraz (0:4).

Vjerojatni sastav Atalante: Gollini, Toloi, Palomino, Djimsiti, Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens, Gomez, Pašalić, Iličić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.