KRUNOSLAV JURČIĆ PORUČUJE

Svjedok sam Dinamove potrebe za rezultatom

Ponedjeljak, 28. siječnja 2013. 15:13 Napisao/la  ZG

Said Husejinović je pokazao da je, kako mi to u internim krugovima kažemo – "fudbaler", kaže Jurčić

- Said Husejinović je pokazao da je, kako mi to u internim krugovima kažemo – "fudbaler". Dakle, igrač koji ima potez, moć stvaranja viška igrača, ima smisla za kombinatoriku… Jako će nam dobro poslužiti u utakmicama u kojima ne možemo razbiti suparnički bunker, kad nam treba individualac koji razbija sve šablone. Ali, osjeća se da dvije godine nije bio u vrhunskom ritmu, trebat će mu vremena, analizirao je Dinamov trener Krunoslav Jurčić nakon udarnoga dijela priprema za proljetni dio sezone.

Plavi u utorak kreću na završnu glazuru u Međugorje gdje ih čekaju dvoboji protiv Zrinjskog, Širokog Brijega i Čapljine. I ondje će, dakle, na posebnom radaru biti dvojica novopridošlih igrača. Uz Husejinovića tu je i Zvonko Pamić.

- Ma, Pamić mi se iznimno dopao, htio sam ga u Dinamu i prije dvije godine. Njegov način rada i njegove izvedbe na jako su visokoj razini. U Bundesligi je stekao i radne navike, njegov će nam talent, pregled igre i prekidi biti od velike koristi. On mi se posebno dopao.

Ipak, hit turskoga dijela priprema petorica su mladića pristiglih iz kadetskoga i juniorskog pogona: braniči Jozo Šimunović, Tin Jedvaj i Josip Čalušić te napadači Marko Kolar i Fran Brodić.

- Svi su nam oni podignuli radnu energiju na još višu razinu. Jako sam zadovoljan s njima. Šimunović je svojim prezentacijama izborio mjesto u udarnoj postavi, mjesto desnoga stopera. Ugodno je iznenadio  zrelošću Na toj nam se poziciji dopao i Jedvaj. Možda bi prejako bilo reći da sam oduševljen, ali sam - jako zadovoljan. Nećemo ih prerano uzdizati visoko. Čalušić se također pokazao jako dobrim, njegov je veliki forte što je ljevak, drukčiji je profil od Šimunovića i Jedvaja, agresivniji je, brz… U napadu su Kolar i Brodić koji su također pokazali jako dobre dionice, njima smo davali nešto manju minutažu.

Je li prijelazni rok za Dinamo gotov?

- Nije nikad gotov! Ne dam se lako zavarati. Bez obzira na to što su nam mladi donijeli pozitivnu energiju, svjedok sam te brutalnosti i Dinamove potrebe za rezultatom. Moramo ustrajati na dva, tri prava pojačanja koji će dignuti našu izvedbu na višu razinu. Generalno smo načinili kratak popis igrača iz HNL-a, a radimo i popis onih iz inozemstva, koje valja pratiti u ovih šest mjeseci da bismo u lipnju imali jasniju sliku. Ništa nećemo raditi naprečac. Dat ćemo vremena i prostora našim mladim dečkima, ali pretkola zahtijevaju ova dva, tri nova igrača, zaključio je Jurčić.