DINAMO NA ETIHADU

Sramotna igra protiv Man. Cityja

Srijeda, 02. listopada 2019. 09:28 Napisao/la  SC

Kako će Atalanta igrati protiv Cityja?

Sramotna igra protiv Man. Cityja

Dinamo je na Etihadu posramio hrvatski klupski nogomet pristupom nedostojnim Lige prvaka.

Guardiola je bio profesionalno uviđavan:

- Jako dobro su se branili jedan na jedan, bili su jako agresivni. Deset igrača im stane u kazneni prostor i ne žele igrati. Čekali su prilike iz prekida, ali smo mi bili strpljivi. Na kraju smo imali dovoljno šansi kroz posjed lopte i zabili golove. Bili smo strpljivi. Protiv Atalante ćemo probati uhvatiti osminu finala. Nitko nam ništa neće pokloniti. Mi moramo sve učiniti sami, zato volim ovu momčad. Mislili smo da ćemo mi i Šahtar lako kroz skupinu, ali bit će iznenađenja, kazao je menadžer Cityja Pep Guardiola na presici nakon utakmice.

U tipično hrvatskoj maniri trener Dinama bio je zadovolja prikazanim nakon utakmice u kojoj nije ni pokušao igrati nogomet:

- Da, definitivno mogu biti zadovoljan onim kako se momčad borila, kako je stajala na terenu. City je među tri najveća favorita za osvajanje Lige prvaka, jako im je teško parirati. Zato se ne može pričati da je bilo tko od nas podbacio, u bilo kojoj liniji. Sljedeće dvije utakmice sa Šahtarom će mnogo toga odlučivati. Manchester City će osvojiti najviše bodova, a ostale tri momčadi borit će se za ostanak u Europi. Očekujemo da će City biti bolji od Atalante u sljedeće dvije utakmice, a mi ćemo s Šahtarom pokušati biti na što boljoj razini. Ako budemo kao protiv Atalante, sve je moguće, kazao je Bjelica.

Nije teško proniknuti mentalitet trenera momčadi koja onako odigra prvo poluvrijeme protiv Atalante, a onda ovako izgleda na terenu protiv Manchester Cityja.

Manchester City je jedna od najboljih momčadi na svijetu, daleko bolja od momčadi Atalante, pa će pravu dijagnozu mentaliteta hrvatskog prvaka dati utakmica između Atalante i Manchester Cityja.

Atalanta je izgubila dvije utakmice, City je veliki favorit u utakmici protiv talijanske momčadi, ali Atalanta sigurno neće onako sramotno odustati od nogometa kao Dinamo.

Dinamo na Etihadu nije uputio ni jedan udarac u okvir vratiju, Dilaver (21) je glavom dodao loptu vrataru Edersonu nakon prekida što se stastički broji kao udarac u okvir.

Evo statistike zbog koje engleski mediji (Daly Mail) ovako doživljavaju hrvatski klupski nogomet: "Lošu stranu Lige prvaka najbolje je oslikao Dinamo. Klub koji je osvojio 13 od posljednjih 14 naslova hrvatskog prvaka osvojio je u tom periodu samo četiri boda u Ligi prvaka do ove sezone. Pojave se, uglavnom gube, sretni su s tim, uzmu novac i nadaju se da će naći kupca za nekog od svojih mladih igrača. Toliko su nebitni da se UEFA-in prevoditelj uopće nije zamarao s prevođenjem izjava Dinamova trenera Nenada Bjelice. Jedini doprinos veličini utakmice od strane Hrvata došao je s tribina gdje su gostujući navijači gromoglasno bodrili svoju momčad."

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.