Jan Lecjaks potpisao, Marijan Vlak tvrdi da će Dinamo iduće sezone biti bolji

Subota, 24. lipnja 2017. 13:04 Napisao/la  SC

Nitko drugi ne odlazi, nema najava, imamo unutarnje rezerve i moramo ih iskoristiti i moramo biti puno bolji nego prošle sezone, kaže Vlak


Jan Lecjaks novi je igrač Dinama, češki branič stigao je iz Young Boysa, potpisao je ugovor i predstavljen javnosti.

- Pratili smo ga nekoliko mjeseci, ja sam ga gledao četiri puta od nove godine, te smo odlučili dovesti ga jer će biti pojačanje i pomoći nam u ovoj sezoni kada ćemo opet imati velik broj utakmica, naročito u jesen. Dobili smo s njim što smo željeli, rekao je Marijan Vlak, sportski direktor i glavni skaut.

- Kad sam čuo da me Dinamo želi, bio sam sretan jer znam da je Dinamo najveći klub u Hrvatskoj i uvijek igra u skupini Lige prvaka ili Europske lige. Zato je to velika prilika za mene. Dinamo mi se prvi javio i bio je korektan, velik je klub, te ne želim špekulirati o ostalim ponudama. Iz Dinama sam znao alžirskog napadača, a onda sam na internetu potražio ostala imena, znam da ima hrvatskih reprezentativaca. Znam da je najveći derbi Dinamo - Hajduk i da je liga dobra. Igrao sam puno utakmica Europske lige i pretkola Lige prvaka i nadam se da mogu pomoći Dinamu da ostvari svoje ciljeve. Volim ići naprijed, brz sam, to mi je najveća prednost, i puno asistiram. Naravno da je ovo velik korak u mojoj karijeri jer Dinamo osvaja naslove, želi igrati u skupini Lige prvaka, kaže Lecjaks.

Češki branič za sada je jedino novo ime u Dinamu iz kojega su otišli Scildenfeld, Šitum, Machado i Goncalo:

- Nitko drugi ne odlazi, nema najava, imamo unutarnje rezerve i moramo ih iskoristiti i moramo biti puno bolji nego prošle sezone. Vratio se Fernandes, doveli smo Rrahmanija i Jana, željno iščekujemo Ademija, otišla su četvorica, ali bit ćemo jači i kvalitetniji nego lani. Samo da nas mimoiđu silne ozljede od lani i ovaj kadar može napraviti puno više, kaže Vlak.