GNK Dinamo službeno se oprostio od Josipa Šutala, novog igrača Ajaxa

Nedjelja, 20. kolovoza 2023. 17:40 Napisao/la  SC
Josip Šutalo
Josip Šutalo Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo se službeno oprostio do Josipa Šutala, koji je postao novi igrač Ajaxa:

- U purgerskom je klubu bio od svoje 14. godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića. Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja. Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa. Igrao je s Dinamom u grupnoj fazi Lige prvaka, bio u kadru u dvjema sezonama u kojima je momčad izborila plasman u proljetni dio natjecanja u Europa ligi... Dodamo li i prijateljske i pripremne utakmice, ukupna brojka penje se na 109 nastupa i osam golova.

Još je u tinejdžerskim danima naviknuo hrvati se sa suparničkim napadačima iz europske nogometne kreme, s juniorskom i mladom momčadi pobjeđivao je Liverpool, Tottenham, Bayern, Manchester City, Atalantu, Šahtar, Dinamo Kijev, Villarreal... U nekim je slučajevima bio i kapetan. Stoga niti nije čudno što je kasnije u prvoj momčadi u središtu obrane pokazivao silnu mirnoću i sigurnost i što je već tada čitao igru kao da je iskusni nositelj obrane u zrelim godinama, stoji između ostalog u objavi.

- U Dinamu sam proveo nevjerojatnih 9 godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i naravno navijačima na svemu što su napravili za mene. Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima, rekao je Šutalo za službenu stranicu.