Državno odvjetništvo podignulo treću optužnicu protiv Zdravka Mamića

Petak, 22. veljače 2019. 00:10 Napisao/la  SC
Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 

Županijsko državno odvjetništo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku treću optužnicu protiv Zdravka Mamića.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Mamića se prema optužnici tereti da je od 25. rujna 2002. do 8. ožujka 2007. u Zagrebu i Klagenfurtu (Austrija), i to od 25. rujna 2002. do 5. studenog 2002. kao član izvršnog odbora GNK Dinamo, a nakon toga kao izvršni dopredsjednik i član uprave Dinama, ovlašten za raspolaganje novčanim sredstvima kluba s računa u Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu, podigao 2,2 milijuna eura koje je zatim koristio za osobne potrebe.

Optužen je da je naložio da se s računa kluba podigne 97.492 eura (u protuvrijednosti od 730.659 kuna) te prebaci na njegov austrijski račun.

Tereti ga se i da je osobno podigao 2,1 milijun eura (u protuvrijednosti od oko 16 milijuna kuna) u gotovini, priopćio je ŽDO Zagreb.

Prema istom izvoru Mamić je spomenutim radnjama klub oštetio za ukupno 2,2 milijuna eura, odnosno 16,7 miljiuna kuna.

U optužnici traže da se Mamiću oduzme taj novac, a traže i da se ovaj postupak spoji s postupkom koji se protiv Mamića te još nekoliko osoba veće vodi pred sudom u Osijeku.

Zanimljvo, optužnica je podignuta istoga dana kada je Dinamo igrao protiv Viktorije Plzen.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.