Nenad Bjelica: Na vrijeme smo dobili šamar, vjerujem da će momčad bolje reagirati

Srijeda, 20. veljače 2019. 20:25 Napisao/la  SC

Psihološka priprema je jedan od najvažnijih detalja u nogometu. Reći ću vam da smo danas rasterećeniji nego što smo bili prije tjedan dana, kaže trener Dinama uoči uzvratne utakmice

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Dinamo u četvrtak iigra uzvratnu utakmicu Europske lige protiv Viktorije iz Plzena, momčad Nenada Bjelice mora nadoknaditi zaostaka od 1:2 ako želi nastaviti natjecanje u Europi:

- Mislim da mojoj momčadi ne treba previše trener kada ih vidim kako se pripremaju, kako rade, kako treniraju i koliko žele igrati ovu utakmicu. Teško im je nešto dodatno reći. Jedino što moraju je sve to prenijeti na teren i zajedno s potporom navijačima odigrati dobru utakmicu. Bit će nam potrebno discipline i strpljivosti, jer Viktorija je momčad koja ima puno iskustva u ovakvim utakmicama. Vjerujem da možemo proći jer smo to bezbroj puta pokazali ove sezone, rekao je Bjelica i izdvojio najvažnije:

- Psihološka priprema je jedan od najvažnijih detalja u nogometu. Reći ću vam da smo danas rasterećeniji nego što smo bili prije tjedan dana. Prije sedam dana se nismo dobro pripremili psihološki za utakmicu, a to sada nije slučaj. Na vrijeme smo dobili šamar i vjerujem da će momčad sutra puno bolje reagirati. Pritiska nemam uopće, ostvarili smo veliki rezultat, želimo napraviti korak dalje, ali moramo to zaslužiti na terenu. Nisam se ovaj put savjetovao s ljudima koji više znaju o toj temi od mene. Dođite kod mene u Klagenfurt, pa ćete videjeti koliko radim na tom dijelu pripreme. Smatram da sam tu napravio veliki pomak posljednjih godina, smatra Bjelica.

Momčad treba pripremiti za produžetke i jedanaesterce:

- Želimo proći protivnika u 90 minuta, ali ako to bude nakon 120 minuta, isto ćemo biti spremni, želimo dati sve od sebe koncentracija mora biti na maksimalnom nivou tijekom čitavog susreta i onda rezultat mora doći. Razmišljam o konačnoj pobjedi i kako doći do nje. Ništa drugo me ne zaokuplja, vjerujem da možemo ovo proći, imamo podršku naših navijača i to su sve argumenti da vjerujem da možemo biti bolji od Viktorije, zaključuje Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.