DINAMO NIJE OŠTEĆEN

VAR ispravio sudačku pogrešku

Četvrtak, 07. studenog 2019. 08:52 Napisao  I. V.

VAR opravdao svrhu u Maksimiru

Felix Brych
Felix Brych

 

Nenad Bjelica ogorčeno je nakon utakmice komentirao intervenciju VAR-a u sudačkoj nadoknadi, trener Dinama zastupa tezu da uvođenje VAR-a nanosi štetu nogometu jer odluke iz VAR-sobe nisu u duhu nogometne igre.

Sudac Felix Brych dosudio je kazneni udarac nakon što je Taison pao u duelu s Đirom, na intervenciju VAR-a promijenio je odluku i kazneni udarac dosudio zbog toga što je Theophile laktom udario vratara Pjatova.

Bjelica se suglasio da je Theophile skrivio kazneni udarac, ali ga smeta da je sudac promijenio odluku na intervenciju VAR-a.

Da se VAR nije uključio Dinamo bi bio oštećen, jer bi Brych neopravdano dosudio kazneni udarac za Šahtar.

Istodobno Brych bi povrijedio temeljna pravila nogometne igre, jer ne bi dosudio kazneni udarac za Šahtar nakon što je Theophile udario Pjatova.

Ovako ja utakmica završila pravičnom odlukom, zahvaljujući VAR-u sudačka pogreška nije izravno utjecala na ishod utakmice.

Treba naglasiti sljedeće.

Utakmica između Dinama i Šahtara vrijedila je 9,5 mil mil eura, koliko iznosi nagrada UEFA-e za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Na pritisak klubova VAR je uveden upravo zbog toga da svede na mimimun utjecaj sudaca na raspodjelu novca.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.