Ako se zakon promijenio zbog Zdravka Mamića, može se promijeniti i zbog Zorana Mamića

Četvrtak, 06. lipnja 2019. 11:27 Napisao/la  Igor Vranić

Zdravko Mamić promijenio društvenu percepciju Dinama koji povratkom Zorana Mamića počinje djelovati kao da je zločinačka organizacija

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 

Zoran Mamić postao je sportski direktor Dinama koji je Zdravko Mamić počeo zlorabiti u obračunu s hvratskim pravosuđem!

Braća Mamić nepravomoćno su osuđena zbog toga jer su oštetili Dinamo za 116 mil. kuna, ali Zdravko nije učinio ništa protuzakonito kada je Zorana postavio za direktora Dinama.

Prema Zakonu o sportu nepravomoćno osoba smije raditi u klubovima.

Točnije, prema Članku 13. Zakona o sportu u "sportskim udrugama i trgovačkim društvima" ne smiju raditi osobe koju su pravomoćno osuđene i potencijalni pedofili, odnosno, osobe protiv kojih se vodi kazneni postupak zbog kaznenog djela počinjenog na štetu djeteta.

Sada je realno očekivati reakciju države, sličnu kao u slučaju izručenja Zdravka Mamića.

Zdravko Mamić nije učinio ništa protuzakonito u BiH, kada je u bijegu od hrvatskog pravosuđa zatražio azil na temelju državljanstva.

Hrvatska i BiH potpisale su 2014. ugovor o izručivanju bjegunaca, Hrvatska upravo privodi kraju pravosudno-politički postupak na kraju kojega će BiH uskratiti azil Zdravku Mamiću.

Isto je tako realno očekivati reakciju države na presedan da je jedna fizička osoba postala direktor jednog kluba nakon što je nepravomoćno osuđena da je isti klub oštetila za 116. mil. kuna!

Nije teško Članak 13. Zakona o sportu proširiti odredbom da u "sportskim udrugama i trgovačkim društvima" ne smiju raditi osobe nepravomoćno osuđene zbog kaznenog djela počinjenog na štetu "sportske udruge ili trgovačkog društva".

U Članku 12. Zakona o sportu stoji da u "sportskim udrugama i trgovačkim drušvima" ne smiju raditi menadžeri.

Ako se Zakon o sportu mogao promijeniti zbog Zdravka Mamića, može se promijeniti zbog Zorana Mamića.

Iako je svima bila jasno da Mamić vodi Dinamo iz BiH, Mamićev obračun s hrvatskim pravosuđem donedavno je bio njegov privatni problem.

Promijenila se društvena struktura pravosudnog progona fizičke osobe nepravomoćno osuđene zbog toga jer je za 15 mil. eura oštetila klub koji je isključivo njezinom zaslugom zaradio najmanje 350 mil. eura!

Zdravko Mamić promijenio je društvenu percepciju Dinama koji povratkom Zorana Mamića počinje djelovati kao zločinačka organizacija koja svoje članove štiti od pravosudnog progona.

Dojam je osnažen dramatičnim pismom u kojemu se Dinamo žali premijeru i predsjednici da mu prijete kriminalci!

Zaštitu države od kriminalaca traži pravna osobe koju vode dvije fizičke osobe nepravomoćno osuđene za kriminal!



 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.