Roko Ukić: Možda su Turci favoriti, ali mi imamo svoje ambicije i nećemo se predavati

Petak, 27. studenog 2020. 10:05 Napisao/la  SC
Roko Ukić
Roko Ukić

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas (17 sati) otvara svoj nastup u istanbulskom balonu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izabranici Veljka Mršića igraju protiv Turske, utakmica je to koja se u normalnim okolnostima trebala igrati u Hrvatskoj, ali je epidemiološka situacija primorala FIBA-u da promjeni sustav natjecanja i primjeni prokušani NBA model.

- Čudna je ta situacija s balonom, iako smo u dosadašnjem dijelu sezone svi imali sličnih iskustava u svojim klubovima. U ovakvoj situaciji možemo biti sretni da uopće igramo, mislim da na stvari treba gledati na ovaj način, rekao je Roko Ukić, kapetan i najiskusniji igrač u Mršićevom rosteru.

Hrvatska danas igra protiv Turske.

- Možda su Turci papirnati favoriti u ovom trenutku, a uzimajući u obzir da će igrati Shane Larkin, koji je među najboljim igračima u Europi i još nekoliko prvotimaca Efesa i Fenera. No, tim više možemo igrati bez nekog mača nad glavom. Oni su u situaciji da moraju pobijediti jer su kiksali već dva puta. Mi također imamo svoje ambicije i sigurno se nećemo predavati, štoviše mi najozbiljnije računamo s ovom utakmicom i nastojat ćemo iskoristiti svaku šansku koja nam se ukaže da dođemo do pobjede, nastavio je Ukić.

Hrvatskim košarkašima jedna je pobjeda dovoljna za plasman na Europsko prvenstvo.

- Ne smijemo razmišljati na taj način, to je kao kad u nogometu igraš na remi pa izgubiš utakmicu. Moramo imati velike ambicije, moramo učiniti sve, zaključit će Ukić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.