Roko Ukić: Možda su Turci favoriti, ali mi imamo svoje ambicije i nećemo se predavati

Petak, 27. studenog 2020. 10:05 Napisao/la  SC
Roko Ukić
Roko Ukić

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas (17 sati) otvara svoj nastup u istanbulskom balonu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Izabranici Veljka Mršića igraju protiv Turske, utakmica je to koja se u normalnim okolnostima trebala igrati u Hrvatskoj, ali je epidemiološka situacija primorala FIBA-u da promjeni sustav natjecanja i primjeni prokušani NBA model.

- Čudna je ta situacija s balonom, iako smo u dosadašnjem dijelu sezone svi imali sličnih iskustava u svojim klubovima. U ovakvoj situaciji možemo biti sretni da uopće igramo, mislim da na stvari treba gledati na ovaj način, rekao je Roko Ukić, kapetan i najiskusniji igrač u Mršićevom rosteru.

Hrvatska danas igra protiv Turske.

- Možda su Turci papirnati favoriti u ovom trenutku, a uzimajući u obzir da će igrati Shane Larkin, koji je među najboljim igračima u Europi i još nekoliko prvotimaca Efesa i Fenera. No, tim više možemo igrati bez nekog mača nad glavom. Oni su u situaciji da moraju pobijediti jer su kiksali već dva puta. Mi također imamo svoje ambicije i sigurno se nećemo predavati, štoviše mi najozbiljnije računamo s ovom utakmicom i nastojat ćemo iskoristiti svaku šansku koja nam se ukaže da dođemo do pobjede, nastavio je Ukić.

Hrvatskim košarkašima jedna je pobjeda dovoljna za plasman na Europsko prvenstvo.

- Ne smijemo razmišljati na taj način, to je kao kad u nogometu igraš na remi pa izgubiš utakmicu. Moramo imati velike ambicije, moramo učiniti sve, zaključit će Ukić.

loading...