EMIL TEDESCHI Pokušali smo raditi sa savezom, javnost zna zašto se to ne može

Utorak, 04. lipnja 2019. 20:37 Napisao/la  SC

Na Savezu je da stvori takav sustav da košarka u Hrvatskoj bude bolja. Sve što možemo pomoći, ja, Cedevita Olimpija i Cedevita Junior u osnivanju, pomoći ćemo, kaže Tedeschi

Emil Tedeschi
Emil Tedeschi

 

Emil Tedeschi postao ja avangarda hrvatskog sporta, spajanje Cedevite i Olimpije u jedan klub doslovno je srušilo granice sporta.

Na predstavljanju novog kluba Cedevita Olimpija, vlasnik hrvatskog kluba objasnio je razloge zbog koji je klub preselio iz Hrvatske u Sloveniju.

U Zagrebu se više nije dobro osjećao iako je pet puta bio državni prvak, Tedeschi je više puta bezuspješno razgovarao s čelnicima HKS-a, ništa nije pomoglo...

Vodeći hrvatski klub više nije hrvatski iako će u Hrvatskoj uskoro početi djelovati novi klub Cedevita Junior:

- Ne radimo mi ništa što ruši kvalitetu hrvatske košarke. Nisam zakopao hrvatsku košarku, ljudi nemaju informacije, ne razumiju informacije ili hlade jezik pa pričaju neprimjerene stvari. Cedevita je napravila puno za košarku u Hrvatskoj u zadnjih 15 godina, a radit će i dalje. E sada, na Savezu i na djelatnicima Saveza je da stvore takav sustav da košarka u Hrvatskoj bude bolja. Sve što možemo pomoći, ja, Cedevita Olimpija i Cedevita Junior u osnivanju, pomoći ćemo. Spremni smo na sve. Nismo uvrijeđeni ni nezadovoljni, mislimo da idemo na bolje, a pri tome nacionalnu košarku u Hrvatskoj poštujemo. Više puta bili smo s predstavnicima Saveza, predložili da budemo sponzori, ali to se nije moglo realizirati jer su savez vodili nesposobni ljudi. Pokušali smo raditi s njima, ali javnost zna zašto se to ne može, uzeli su nam izbornika, nisu nazvali, uzeli su nam direktora... Mi smo za dijalog, u nama imaju ljude za dijalog. Sjedio sam nedavno s Rađom tri sata. Želimo da Cedevita Ljubljana bude klub hrvatskih reprezentativaca. Hrvatska gubi dominantan klub u onom kapacitetu kakav je bio zadnjih deset godina, ali pri tom naš interes i podrška košarci ne jenjavaju, kazao je Tedeschi za Index.

Najavio je Tedeschi da će Cedevita Junior igrati nacionalna prvenstva u mlađim uzrastima, ali i seniorsku ligu ako HKS pronađe adekvatni model.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.