Cedevita pobijedila Cibonu i osvojila šesti naslov pobjednika Kupa

Subota, 16. veljače 2019. 22:10 Napisao/la  SC
Cedevita pobijedila Cibonu i osvojila šesti naslov pobjednika Kupa

Cedevita je osvojila šesti naslov pobjednika Kupa!

U finalu Final Eight turnira Kupa Krešimira Ćosića u Splitu Cedevita je svladala Cibonu 89:74!

Najkorisnijim igračem Final Eight turnira proglašen je bek Cedevite Filip Krušlin, koji je u finalu šutirao za tricu 7/11 i upisao 21 poen.

Karlo Žganec upisao je protiv Cibone 13 poena i sedam skokova, a 13 poena zabio je i Toni Katić, dok su Cibonu predvodili Damir Markota sa 16 poena i osam skokova te Roko Rogić s 14 poena i četiri skoka.

Cedevita je već u šestoj minuti došla do dvoznamenkaste prednosti, no Cibona se u drugoj četvrtini vratila u egal, a uspjela je doći i do vodstva, da bi prvo poluvrijeme naposljetku bilo zaključeno s 43:40 u korist momčadi Slavena Rimca.

Cedevita je u drugom dijelu napravila seriju 14-0 i otišla na 57:40.

Cibona je potom zaostatak ublažila i u zadnjih 10 minuta ušlo se sa 63:55 za Cedevitu, no do kraja utakmice narančasta momčad samo je razliku dodatno povećala.

- Po meni, možda smo u jednom trenutku bili malo nervozni u drugoj četvrtini. Međutim, kad smo ušli u svlačionicu i kad smo smirili tenzije, inzistirali smo na nekim stvarima za koje smo znali da su Ciboni problematične, a onda je ipak do izražaja došla naša kvaliteta. Jako sam zadovoljan. Najviše iz razloga što smo na jedan kvalitetan način zaključili taj neki dobar period koji je iza nas. Možemo se sad odmoriti. Ulazimo u jednu utakmicu tjedno i imamo vremena za trening. Znači, to je sve ono idealno što bi trener mogao poželjeti, kaže Slaven Rimac, trener Cedevite.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.